Egy ilyen rajz digitális rajztáblával van rajzolva?
Csak azért kérdezem, mert szeretnék majd karácsonyra egy rajztáblát, csak még nem tudok róla sok mindent.. Ilyesmi rajzokat lehet vele rajzolni? (a rajztudásom megvan hozzá..)
15/L
igen, azzal van. (DA- a legtöbb digital art kategóriás azzal van, egérrel azért elég nehéz :D)
viszont tablettel rajzolni nem egyszerű, papíron hiába van meg hozzá a tudásod. Mivel gondolom nem egy több milliós táblát fogsz kapni (csak feltételezem persze :D), ezért nem azon látod majd mit csinálsz, kicsit nehéz függetleníteni a kezed és a szemed egymástól. Na meg a programokat mire megtanulja az ember használni, az se két perc. Layerek, meg ilyen-olyan brush-ok. :D Persze nem lehetetlen, csak előre szólok, hogy 1-2 hónapig elég vállalhatatlanok lesznek a rajzaid könnyen. :D De ne keseredj neki.
Egy jó táblával mondjuk nincs lehetetlen, tehát akár egy festményt is imitálhatsz, vagy rajzfilmeszerű, éles kontúros figurákat, akár grafitot is. Monjuk az sem mindegy, milyen a táblád, milyen a nyomásérzékenysége, dőlésérzékenysége, stb. :D
Amúgy én is tabletet kértem a Jézuskától, remélem megkapom, mert ezer éve szeretnék egyet, így meg elég ritkán tudok használni. :( Na de tuti megkapjuk! ^^ Jó szórakozást hozzá majd! ;) Aztán gyakorolj szorgalmasan.
Igen, bár több utómunkával, szóval nem annyi, hogy megrajzolod azt kész utána, még élesség állítás, rétegekkel babrálás stb...
Nekem is van egy digitalizáló táblám és gimp-pel már elég jól tudok rajzolni karaktereket, járműveket, stb és egy két valamivel bonyolultabb rajzom is van. Igazából nekem 3 napba tellett megszokni, hogy a kezem és a szemem független, a Gimp-pel pedig már dolgoztam egy ideje.
A hosszabb, remegésmentes, vízszintes vonalakkal és a teljesen egyenes (bár egy kis vonalzó segítségével már nem gond) vonalak rajzolásával van néha "gondom".
Hogy mennyi idő után szokod meg az mindenkinél változó.
(U.i.: Látom már elég régi a kérdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!