Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy ilyen rajz digitális...

Egy ilyen rajz digitális rajztáblával van rajzolva?

Figyelt kérdés

[link]

Csak azért kérdezem, mert szeretnék majd karácsonyra egy rajztáblát, csak még nem tudok róla sok mindent.. Ilyesmi rajzokat lehet vele rajzolni? (a rajztudásom megvan hozzá..)

15/L

2011. dec. 17. 11:48
 1/2 anonim ***** válasza:

igen, azzal van. (DA- a legtöbb digital art kategóriás azzal van, egérrel azért elég nehéz :D)

viszont tablettel rajzolni nem egyszerű, papíron hiába van meg hozzá a tudásod. Mivel gondolom nem egy több milliós táblát fogsz kapni (csak feltételezem persze :D), ezért nem azon látod majd mit csinálsz, kicsit nehéz függetleníteni a kezed és a szemed egymástól. Na meg a programokat mire megtanulja az ember használni, az se két perc. Layerek, meg ilyen-olyan brush-ok. :D Persze nem lehetetlen, csak előre szólok, hogy 1-2 hónapig elég vállalhatatlanok lesznek a rajzaid könnyen. :D De ne keseredj neki.

Egy jó táblával mondjuk nincs lehetetlen, tehát akár egy festményt is imitálhatsz, vagy rajzfilmeszerű, éles kontúros figurákat, akár grafitot is. Monjuk az sem mindegy, milyen a táblád, milyen a nyomásérzékenysége, dőlésérzékenysége, stb. :D

Amúgy én is tabletet kértem a Jézuskától, remélem megkapom, mert ezer éve szeretnék egyet, így meg elég ritkán tudok használni. :( Na de tuti megkapjuk! ^^ Jó szórakozást hozzá majd! ;) Aztán gyakorolj szorgalmasan.

2011. dec. 20. 13:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, bár több utómunkával, szóval nem annyi, hogy megrajzolod azt kész utána, még élesség állítás, rétegekkel babrálás stb...

Nekem is van egy digitalizáló táblám és gimp-pel már elég jól tudok rajzolni karaktereket, járműveket, stb és egy két valamivel bonyolultabb rajzom is van. Igazából nekem 3 napba tellett megszokni, hogy a kezem és a szemem független, a Gimp-pel pedig már dolgoztam egy ideje.

A hosszabb, remegésmentes, vízszintes vonalakkal és a teljesen egyenes (bár egy kis vonalzó segítségével már nem gond) vonalak rajzolásával van néha "gondom".

Hogy mennyi idő után szokod meg az mindenkinél változó.

(U.i.: Látom már elég régi a kérdés)

2012. szept. 2. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!