Olvassak hozzá etikát?
Attól,hogy Te meg vagy elégedve magaddal,nem biztos,hogy másoknak is ez a véleménye,ezért érzed úgy,hogy ez nem oké.
Először is nem kell mindig neked beszélned,ha társaságban vagy,hagyd őket is szóhoz jutni.Olyan témákról beszélj,ami mindenkit érdekel,amihez a partnereid is hozzá tudnak szólni.
Az emberek többsége nem nagyon szereti,ha valaki állandóan beszél,és ő van a középpontban.
Nem kell etikát olvasnod,csak egy kis odafigyelésre és ö nuralomra van szükséged.Ez pedig gyakorlás kérdése.
Már csak azt nem értem, hogy jön össze a kérdésed, meg amit alatta leírtál.
Te olyan lehetsz, mint a volt barátom, aki szintén nagyon jól tudta kifejezni magát, minden témában volt kifejtendő álláspontja, csak éppen közbeszólni nem lehetett. Ez nem beszélgetés, ez egy előadás. Ha nagy nehezen szóhoz jutottam mellette, akkor az annyi volt, hogy nekem szegezett egy kérdést (pl. "szerinted talán ez így helyénvaló?"), aztán ha nem vágtam rá azonnal valami frappáns választ, akkor beszélt tovább.
Kicsit jobban figyelj oda a másik félre, figyelj arra, hogy ne ragattasd el magad, röviden, tömören fejtsd ki az álláspontodat, tarts rövid szüneteket, hogy a másik is közbe tudjon szólni, hosszabban csak akkor boncolgass valamit, ha erre megkérnek, vagy ha megkérdezted, hogy pl. "érdekel, hogy én ezt hogy látom?" akkor egyértelmű, hogy egy hosszabb monológot készülsz elmondani, de az se legyen túl hosszadalmas, hiszen beszélgetsz, nem beszédet mondasz, a másik fél nyilván majd reagálni szeretne rá, és ha túl terjengősen fogalmazol, akkor elfelejti, amit az elején mondtál.
én úgy vagyok vele, hogy utálom lerövidíteni amit mondani akarok..ha már beszélgetünk vmiről, akkor hadd mondjam el a gondolataimat mert a részletek teszik ki.
csak valóban ritka, mikor megengedhetem magamnak..de vannak olyan emberek, akikkel lehet beszélgetni, mert sztem az a beszélgetés, amikor bármit mondhatsz, ami a témához vág. és az a lejgobb is...és akkor ő is meg én is és egyetnemértés és ő is meg én is és egyetértés. azt imádom.
de mikor olyannal beszélgetnék, akivel nem tudok, mert vagy nem akar vagy..vagy nem tud (?) akkor nálam is az van, hogy én beszélek, és akkor észreveszem magam és mindketten hallgatgatunk és olyan folytott az egész..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!