SauronKálmán kérdése:
Tanulható az a képesség, amivel Wim Hof rendelkezik?
Figyelt kérdés
Ez az ember állítólag ki tudja kapcsolni az agyában a hidegérzetet2011. dec. 16. 12:45
1/9 Szakkértő válasza:
Életemben nem hallottam erről az emberről! Ki ő? Valami sarkkör-kutató?
2/9 sieved420 válasza:
Wim Hof egy 50 éves holland féri, aki az agyával képes úgy irányítani saját szervezetét, hogy az a normálistól eltérő körülmények között is működőképes maradjon. Több bejegyzett Guiness rekordja is van. A jégkockákkal teli kádban való tartózkodás idejének világrekordját eddig összesen kilenc alkalommal döntötte meg. Legutóbb, pár hónappal ezelőtt, több mint 101 percig merült el nyakig a jéggel teli tartályban. De még rengeteg hasonló őrültséget csinált. Nézz róla videókat. Elvileg egy tibeti meditációs módszerrel a Tummoval tudja bekapcsolni a belső fűtését. Tibetben biztos megtudod tanulni. De miért szeretnéd egyáltalán? :D
3/9 sieved420 válasza:
4/9 Szakkértő válasza:
Huhh. Ez durva.Én ha kinézek az ablakon már fázok. Nem hiszem, hogy olyan könnyen elsajátítható ez a képesség, akkor nem a saját rekordjait döntögetné. Egyébként valamilyen szinten jártas vagyok az agykontroll technikákban és ott sok hasonló dologról hallottam, de ilyen szintre eljutni... Szerintem ne próbálkozz vele, ez az ember földönkívüli.Inkább szerezz be egy olyan kabátot . Ilyenről sem hallottam még. Mi mindent meg nem tudok a mai nap :D Hogy működik ez?
5/9 A kérdező kommentje:
Kíváncsiságból kérdeztem. Nemrég mutatta egy ismerősöm, hogy van ilyen fószer. Ja, a kabát az legalább olyan hihetetlen mint az ember.Teljesen vízálló. USB-ről tölthető akkumulátorral működik és elvileg 5-7 óráig bírja. Gondolom ilyen beépített fűtőszálak vannak benne, vagy nem tudom. Ebben biztos nem fáznék, viszont az ára szerintem elég sokat kóstál
2011. dec. 16. 13:36
6/9 sieved420 válasza:
Elképesztő.Gondolom egy technológiával felvértezett kabát nem lehet olcsó. Viszont a Dockyard facebook oldalán, ha nem is ilyen Omni Heat kabátot, de egy kolumbia dzsekit lehet nyerni és csak rajzolni kell. Ráadásul elnézve az eddigi pályamunkákat jó eséllyel indulhatsz. Azon a télapós képen percekig nevettem :D
8/9 anonim válasza:
Szerintem ne próbálkozz ezzel. Garantált fagyhalál.
@Sieved420 kösz a kabátot! :D Mindjárt el is készítem a nyertes alkotást
9/9 anonim válasza:
Hello, tudom, kicsit későn írok, de ezt mindenképp meg akartam osztani.
Wim Hof mindig is azt mondja, hogy ezt bárki megtanulhatja könnyen. Persze fokozatosan, tehát ha elsőre csinálod akkor is max egy hideg tusolást vegyél, ne jégkockás vízbe.
Van is egy könyve (“The way of the iceman”) amit a fia írt amiben leírja a technikát.
Ha minden igaz (bár ebben nem vagyok biztos) úgy működik, hogy a légzés miatt elönti a tested az adrenalin és ezért nem érzed a hideget, mert az fájdalomcsillapító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!