Miért főznek olyasmit az iskolai menzákon, amikről tudják, hogy úgysem fogják megenni a gyerekek?
Mert muszáj.
A menzának kötelező etetnie a gyereket (nem csak azért, mint a háziorvosnál, hiszen itt effektíve fizetni is kell).
Az, hogy mi volt és nem ették, az szubjektív, mindig lesz olyan, aki nem eszi meg.
Nyilván a szülők is hibásak, ha befizetik a gyermeküket, de adnak neki ebédrevalót is.
Az, hogy pofákat vágtak - szerintem teljesen természetes. Megjátsszák magukat egymás előtt, pedig ha egyedül ennének, nem lenne semmi baj.
Visszatérve az étel minőségére - kevés munkával, rossz minőségű hozzávalókból nehéz jól főzni. Azt azonban nem tehetik meg, hogy ma 600 tál tökfőzelék helyett vesznek 50 db sportszeletet és csak a kiválasztottak esznek.
Valószínűleg egy karizmatikus, munkamániás szakács az azonos ételekből is ki tudna hozni kicsit többet (pl.: Jamie Oliver-féle reformáljuk meg az angol közétkeztetést).
Ma azonban egyszerűen nem divat a menzán enni és ezt a gyerekek igen kreatív módon tudják kifejezni.
hát igen muszáj..
és erre van költségkeret(gyakran erre se)!
Amúgy vannak az igazán rászorult gyerkőcök, akik örülnek ha kapnak valamit(mert otthon nincs semmi!!)
A többi kölök meg el van kényeztetve:/
mondjuk én is mindig megettem mindent:) pedig nem éheztem otthon
báár volt egyszer töltött sajtos pulykatallér amit a konyhásnéni rámkényszerített:D azóta nem tudok ránézni xd
1 nap hús,1 nap zöldség gyümölcs stb
ismerek olyan helyet ahol olyan jól vannak szoktatva az ingyenebédelők(tudjuk kikről van szó) h már a rántott hús sem tetszett nekik...
Akkor hozzáteszem, hogy az iskolában, ahol dolgozom, a gyerekek jelentős része ingyen kapja az ebédet, mert rászorul, de ők sem eszik meg. Úgy mi értelme van odaadni nekik az almát, ha aztán csak kidobják? Vagy a főzeléket? Akkor ne kérjen főzeléket a fasírt mellé, a konyhás se hülye, ha kérik, nem rak a tányérra.
De így nem eszik meg még a fasírtot se. Az elkényeztetett gyerekek meg egyből rohannak a büfébe ebéd után chipset, löttyöt vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!