Nagyon félünk! (Többi lent) Ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
Anyukám keresztanyukája 75 éves,egyedül él,nagyot hall.Tegnap dél körül megállt a háza előtt egy fehér autó,3-an voltak benne.Kiszálltak és mondták,h ajándékot hoztak neki Pestről.Mondta,h nem ismer Pesten senkit..azt mondták neki,h edénykészletet hoztak neki 70.000 ft -ba kerül.Aztán már oda akarták a végén adni neki 10.000-ért.Bekéretszkedett a nyári konyhába a nő,és ott is szóval tartotta.A nő megkérdezte,h megölelheti-e így karácsony alkalmából.Nekem ez nagyon gyanús.Olyannyira nagyot hall h ágyút robbanthatnának mellette,és ez így van!Félünk,h most feltérképezték a terepet,és vmikor visszamennek.Mondtuk neki,h jöjjön hozzánk át pár napra ,fe nem akar.Abba az utcába csak idősek laknak,ha baja lenne se hallaná meg senki.Telefont nem akar mert nem tudná se kezelni,se kommunikálni a füle miatt.A rendőrség meg akkor csinál valamit ha már baj van!MIT TENNÉTEK?Főleg igy karácsony előtt....Nekem valami nem tetszik ebben.Tartunk tőle h házalók,és most csak megfigyelték a dolgokat!!!NAGYON FÉLTJÜK:(KULTURÁLT VÁLASZOKAT LÉGYSZI!!!2011. dec. 4. 23:45
1/8 anonim válasza:
Németjuhász vagy valami ami hatalmas
2/8 anonim válasza:
Két eset lehetséges, mivel a nénit semmiféleképpen nem lehet egyedül hagyni: Egy időre oda kell költöznie valakinek hozzá, mondjuk egy ismerősnek, barátnak, vagy esetleg rokonnak mindaddig, amíg újból fel nem bukkannak az ismeretlenek. Ekkor határozottan fel lehet lépni az ismeretlenek "ellen". A másik megoldás, hogy a nénit meghívni rokonokhoz, vagy Önökhöz, hogy talán ne úgy érezze, hogy ez egy kimenekítés egy veszély elől, hanem egy kedves vendéglátás. Az ünnepek közeledte jó ürügy lehet, gondolom a karácsonyt úgysem egyedül szokta tölteni. Remélem tudtam segíteni valamit.
3/8 anonim válasza:
szerintem néhányan egy ideig mennyenek oda hozzá, rokonok
ha látják hogy többen vannak ott (férfiak főképp) akkor nem hinném hogy bármit csinálni akarnának
4/8 A kérdező kommentje:
Nem ilyen egyszerű a dolog...:Skutyust nem akar,mert idős,és nem szeretné,h ha lesz vele valami akkor a kutyus magára maradna!A másik,h sajnos nekünk nincsenek nagyon rokonaink már:\ ha ciki ha nem....akik meg vannak azok sajnos nagyon megbizhatatlanok:(Ezért féltjük őt nagyon szinte már csak ő van nekünk.Mi nagyon sokat dolgozunk,úgyhogy esélytelen ,h oda mennénk pár napra!Meg nem is szeretne senkihez sem alkalmazkodno
2011. dec. 5. 00:55
5/8 A kérdező kommentje:
*alkalmazkodni...egyébként egy végtelenül kedves ,jószivű,megszokta ,h egyedül él.
2011. dec. 5. 00:56
6/8 anonim válasza:
ugh...
esetleg valami riasztórendszer beszerzése - pl. T-Home-os vagy ilyesmi és kiírni táblára h riasztóval és kamerával megfigyelt terület.
kívülre akár kamerák- vagy álkamerák.
a T-home-os bigyó nem olyan vészes árban, az álkamerák meg megint nem drágák... de 10ért már lehet kapni fekete fehéret- aztán bejárathoz felszerelni...
7/8 Ebern válasza:
Magam is idős,nagyot halló stb.és hasonló környezetben lakok, hasonló helyzetben is voltam. Első dolog a félelem leküzdése. Nekem bevált a tükörbe nézek és beszélek magamnak,meggyőzöm magamat hogy nem félek, ráadásul okosabb is vagyok, mielőtt kimennék a kapuhoz felfrissítem magamat, kinézek az ablakon és kapukulcs nélkül megyek ki ha nem ismerős a látogató aztán válogatok a válaszok közül: Nem érek rá most jöjjenek vissza 10perc vagy pár óra múlva., Éppen várom a lányomat, bocsánat elfelejtettem a kapukulcsot., Beteg vagyok nem vagyok vásárlási kedvben., stb. Mindenesetre mindíg kulcs nélkül megyek a kapuhoz, kulcsmásolatot adok a várt látogatóimnak. A városban van idősgondozás céljából segélyhívó,ez is megoldás ha erről tudnak, kutyám van de ha nem volna akkor elektromos kutyát tartanék és jelezném a kapun"harapós kutya". A telefonomon lefényképezném a házalókat ezt csak egyszer kell a többit is elijeszti, de lehet a kapura szerelni hasonló készüléket. Akár van vagy nincs de a házon legyenjelzés a riasztó stb készülékről.
8/8 anonim válasza:
Mindenkeppen az ünnepek miatt is el kellene vinni otthonrol. Hosszutavon keresni mas megoldast arra hogy naponta többször meglatogatni. A rossz emberek egy-egy betöres elött megfigyelik a környezetet. Szoval ha mozgast latnak a haznal talan nem mereszkednek oda. De a rendörsegen is lehetne kerni az eset elmondasa utan hogy többször mutatkozanak az utcaban.A kamera es a riaszto is hasznos ilyen esetben. A nagyobb fajta kutya is jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!