Egy utánvétes csomag felbontható-e ha nem sérült a csomag, és nem fizetett az illető érte?
Figyelt kérdés
A következő a problémám.Sok eladásom volt már neten ,de még így nem jártam.Egy illető vett tőlem 2 db játék cd-t.Utánvétessen ,én becsomagoltam feladtam,eredeti cd-k voltak.Erre jelezte a posta ,h visszajött a csomag állítólag felbontotta az illető kipróbálta és én átvertem mivel két vackot küldtem neki.Az illető mielőtt visszajött a posta ,írt egy mocskolódó levelet miszerint kipróbálta a cd-ket és átvertem így feljelent.Én tudom ,h eredeti cd-ket küldtem,de még ilyennel nem találkoztam,h ha nem sérült a csomag akkor is visszajön úgy ,h az illető kisem fizette azt ,akkor ennyi erővel én is átverhetek így bárkit,h kihozza a postás a csomit és eljátszom vele majd megvádolom aki küldte ,h átvert és kisem fizetem.Én úgy tudttam ,h átveszem kifizetem ha nem sérült a csomi ha netán átvertek akkor tudom hová forduljak feljelenteni ,h vissza kapjam a pénzemet.Én nem vettem át a csomagot a postán mert nem bíztos,h az én cd-ém jött vissza ,így is a posta díj duplán az enyém.Feljelenthetem a postát vagy az illetöt ,vagy ez így megy ,h a postás beül a fotelba még a kuncsaft játszik a cd-vel és megunja azután visszaküldi ,h átverés.Aki tudja mi tévő legyek kérem írjon.semmiféle kipróbálási garancia nem volt rá,de honnan tudjam,h a visszajött csomagban mi van vagy van -e valami és még én fizessek duplán.Köszi a válaszokat előre is2011. dec. 1. 11:27
1/4 anonim válasza:
a postás nem adja oda csak ha kifizetted. más módja nincs.
ha mégis odaadja akkor magával b@szik ki
2/4 anonim válasza:
A postára menj be, és tegyél panaszt.
Ilyen nincs. Normál menete az lenne, hogy postás kiviszi, vevő fizeti.
Ha vevőnek utána nem tetszik valami reklamál nálad, és vissza lehet csinálni.
Ha meg sérült a csomag, a vevő nem veszi át. A pénznek viszont átvétel után, ami ugye feltétele hogy ki lehessen nyitni, a postán kellene lennie.
3/4 A kérdező kommentje:
ah tegyük fel ez az illető póstai dolgozó akkor viszont megteheti,hogy felbontja a munkahelyén a csomagot???És visszaragassza és visszaküldi hogy esetleg sérült??Vagyis fű alatt el tudja ezt intézni??Milyen feljelentést tegyek és jól tettem e,hogy nem vettem át a csomagot??
2011. dec. 1. 12:04
4/4 anonim válasza:
Jól tetted,hogy nem vetted át.
Attól, hogy postai dolgozó, a feladatát még rendesen el kellene látnia. Lehet, hogy nem Te vagy az első akit átver. Ha bemész a postára, és jelented a főnökségnél az esetet, akkor lehet hogy a többire is fény derül, ha volt ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!