Tényleg van agyfagyás?
Figyelt kérdés
Ha túl sokat és túl gyorsan eszem a fagyit?2009. máj. 13. 17:18
1/12 anonim válasza:
Szerintem nincs ilyen, de fura lehet!
2/12 anonim válasza:
Hát nekem most majdnem az lett, ahogy elolvastam ezt a kérdést.
4/12 anonim válasza:
László tábor... Nem hiszem, hogy van, max migrén, de azt tényleg lehet kapni a fagyitól, ha gyorsan eszed.
5/12 A kérdező kommentje:
de most komolyan...
2009. máj. 13. 18:06
6/12 anonim válasza:
Pár másodperces erős fejfájást okozhat a gyors fagyievés, valahol, mintha ezt tényleg így neveznék, valahol hallottam már. Persze nem szó szerint kell ezt érteni!
7/12 anonim válasza:
Kérdezd meg Cody-t, ő biztosan tudja!
8/12 anonim válasza:
miért kell rögtön h.lyének nézni a kérdés feltevőjét?
igenis van agyfagyás. olvassátok nagyokosok.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2009. máj. 14. 14:03
10/12 anonim válasza:
Agyfagyás
Az „agyfagyás” tényére 1967-ben jöttek rá, amikor is feltalálták a jégkását, amit ha valaki gyorsan iszik, fájdalmat tapasztal. Akár hiszitek, akár nem, az agyfagyás valóban létezik, tudományos nevén sphenopalatine ganglioneuralgia – ként emlegetik (próbáld meg kimondani). Ha valaki valami nagyon hideget fogyaszt, akkor a szájpadlásodban a vérerek összehúzódnak. Ez az idegeket arra készteti, hogy jelet küldjön az agynak, hogy nyissa meg őket. Ez a folyamat okoz fájdalmat, ami általában 30 - 60 másodpercig tart, ugyanis ennyi időbe telik, amíg a vérerek ismét kitágulnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!