Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Akik hisznek a földön kívüli...

Akik hisznek a földön kívüli életben, mit gondolnak róluk?

Figyelt kérdés

Mármint mit gondolnak akik hiszik ,hogy léteznek,ezekről a lényekről,milyen bizonyítékok maradhattak fent,amely,

"esetleg" igazolná a létezésüket? (EDDIG).

2011. nov. 29. 20:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"mert találtak év ezredekkel ezelőtti rajzokat a barlang falon,ahol különös lényeket égen ábrázoltak emberszerűen és kicsit rovar szerűen"

Ez messze nem bizonyíték arra, hogy az ábrázolt alakok földönkívüliek voltak, simán lehetett valamilyen szimbólum is, amit mi már nem tudunk a mai korban megfelelően értelmezni, ezért gyártunk egy lehetséges elméletet. Azonban az elmélet és a valóság nem feltétlenül jár kéz a kézben. Tegyük fel, hogy 5000 év múlva régészek megtalálják egy 5 éves kisgyerek rajzát a családjáról, amin elnagyol alakok, hatalmas fejjel, esetleg irreálisan nagy végtagokkal vannak ábrázolva. De ettől az emberek meg nem néztek így ki 5000 évvel azelőtt, csak egy gyerek rajzolta le így őket, mert az ügyessége, fejlettsége akkoriban ilyen szinten volt.

"I. és II. vh-ban az emberek egymás ellen fordultak"

Ez a két konfliktus csak a modernkori emberi történelemben jelentős, azonban voltak ennél lényegesen hosszabb ideig tartó (30-100) háborúk, lényegesen nagyobb emberveszteséggel. Ami azt illeti, az írott emberi történelem 6 évezrede lényegében másról sem szól, mint folyamatos háborúzásról és népirtogatásokról ilyen-olyan indokok miatt: vallási, gazdasági, társadalmi, stb. (lsd. keresztényüldözések, hódítások, inkvizíció, stb).

Ezek fényében az eddigi két világháború a maguk kis néhány évével valahol hátul kullog.

"esetleg az idegenek sem voltak biztosak abban,hogy békések vagyunk-e érdemes lenne, ezek után kapcsolatba lépni velünk?"

Sajnos, úgy tűnik, nem olvastad el elég figyelmesen a hozzászólásaimat, vagy nem értettél meg belőlük mindent. Megint egy tipikus emberi fogalmat akarsz ráhúzni egy nem emberi szerveződésre, nevezetesen a békét. A béke egy elvont fogalom, ami még itt a Földön is nézőpont kérdése. A béke nem feltétlenül azonos azzal, hogy épp nincs háború, vagy akármilyen konfliktus. Pl. az ókori Egyiptomban a birodalom egyik felében béke volt, hiszen nem volt háború, míg a másik részén mentek a hódítások és a csaták a környező népekkel, ugyanakkor állandó jellegű volt az erőszak a nem háborús övezetben is. Mi akkor a béke és hol van? Érted, ugye? A béke legfeljebb a mi, emberi szempontunk szerint lehet béke, de mit tudhat egy nem emberi intelligencia a békéről, amikor talán egészen, alapvetően, gyökeresen más alapokon nyugszik a gondolkodása (már ha van neki egyáltalán), mint nekünk.

"Az állat fél attól,amit nem ismer,de egyúttal kíváncsi is,és az ember is ilyen! Miért ne lehetne egy értelmes lény, ugyan úgy érző,gondolkodó és esetleg óvatos, mint az ember?"

Mert ezek az ösztönök csak itt, csak ezen a helyen (a Földön) érvényesek, ezen életkörülmények és feltételek mellett, egy nagyon hosszú fejlődési folyamatnak az eredményeképp. Pontosan ilyen körülmények egészen biztosan nincsenek máshol, mert csak itt volt meg a különféle befolyásoló tényezők sajátságos és megismételhetetlen kombinációja. Ettől olyanok az állatok, amilyenek, és ettől vagyunk mi is olyanok, amilyenek.

"értelmes lény, ugyan úgy érző,gondolkodó és esetleg óvatos, mint az ember?"

A földönkívüli értelem nem feltétlenül olyan, mint az emberé, jó eséllyel össze sem lehet azzal hasonlítani. Ugyanez vonatkozik az érzésre, a gondolkodásra, amik szintén csak és kizárólag az emberre igazak. Az óvatosság elvont fogalom, nézőpont kérdése, mit nevezünk annak.

Ne haragudj, de szerintem rendkívül szűk keretek között gondolkodsz erről a témáról, és nem vagy képes túllépni a saját emberi korlátaidon, még elméleti szinten sem. Hozzáteszem, ez teljesen természetes, hiszen ember vagy, mindent önmagadhoz és a tapasztalataidhoz próbálsz hasonlítani, ez azonban egy nem ember esetén értelmetlenség, hiszen te sem hasonlítod magad egy amőbához.

2011. dec. 3. 10:45
 12/21 A kérdező kommentje:

de az ösztön állati eredetű egy idegen létforma kialakulásához is kell élni valamiből,ezért ott is meg ehetik egymást evvel szemben nem kizárt,hogy félhetnek Ők is, valamilyen szinten, ha intelligens, csak nem akar meghalni:)

Nem tudhatják,ha van "értelmük" hasonlatosan gondolkodni.

Ha most jól értelek, mi is intelligenciával rendelkező tapasztaltabb lényekkel állnánk szembe, vagy nem?

-Ez nem emberi gondolkodás mód, csak logika, ami kell egy kapcsolatba lépéshez, ha esetleg sikerülne is találkozni is egy ilyen lénnyel, nem tudhatjuk mi módon kommunikálnak Tegyük fel:. fényekkel,esetleg rezgésekkel,( ""agyi funkciókkal"" a példa mint faj szemlélet,attól még valahol kell legyen valami fajra jellemző jellem PL:. mint a hangya vagy a denevér,más fajokhoz kell hasonlítani,hogy ha egy kicsit is a sejtjei,( "gén" szerkezete hasonló lehet,mert minden élőlény, mely ki tud alakulni kell rendelkezzen egy DNS lánccal,ami lehet hibás is ,és akár (teljes). -Vagy az ő technikájukkal,amit nem tudhatunk.))". és tényleg ez nem emberi meg látás,hanem bizonyított kutatási tény! A "DNS" mindent el árul egy Fajról, illetve lényről, szerkezetéről! Ezek vizsgálata és a mi bolygónk kialakulásán kívül más bolygókon is van hideg,meleg környezeti ingadozás és minden bolygóra ugyan azok a szabályok érvényesek,kivéve a bolygó méretétől, és a napjai számától,lehet egyszerre 2 napja vagy 2 holdja,esetleg gyorsabb éjjel és nappali váltakozás,és ezek is mást produkálnak,ugyan akkor a " DNS" felépítése egy élő sejtnek ugyan olyan alakú hasonló kinézetű mindenütt. egy DNS nem másítható meg, maximum : lehet több és kevesebb kódolás a láncban.

Értettem amit te írsz,de minden élőlény alapja a "DNS" ebből kiindulva kell más élőlényeket meg vizsgálnunk cselekvéseiket ki fürkészni, csak is így lehet értelmezni.

ha szerinted más alapja lenne egy ilyen lénynek akkor írd le van-e "DNS" nélküli életforma?

2011. dec. 3. 12:42
 13/21 anonim ***** válasza:

"de az ösztön állati eredetű egy idegen létforma kialakulásához is kell élni valamiből,ezért ott is meg ehetik egymást evvel szemben nem kizárt,hogy félhetnek Ők is, valamilyen szinten, ha intelligens, csak nem akar meghalni:)"

Ehhez először is az szükséges, hogy máshol is legyenek állatok, de ez szintén egy olyan dolog, hogy nem feltétlenül kell bekövetkeznie, a fejlődésből simán kimaradhat az a szint, ami itt a Földön az állatinak felel meg.

Na meg egyáltalán nem is biztos, hogy egy "földönkívüli" eszik, ill. olyan értelemben vesz magához táplálékot, amiből aztán energiát nyer, mint itt a Földön az élőlények. Számos olyan faj található a földi bioszférában, ami nem eszik, szóval én inkább ezt tartom elképzelhetőnek, semmint a fizikai táplálkozást.

Az életösztön, azaz az életben maradni akarás mai tudásunk és fogalmaink szerint csak a Földön fordul elő, de ha egy nem földi fajról van szó, akkor nem földi módon fog "gondolkodni", és ha egyáltalán vannak ösztönei, az egyáltalán nem biztos, hogy bármiben is hasonlít a földi megfelelőjéhez.

Ha most jól értelek, mi is intelligenciával rendelkező tapasztaltabb lényekkel állnánk szembe, vagy nem?

Nem, én arra gondolok, hogy értelem és értelem között alapvető különbségek lehetnek, akár olyan is, amit mi, emberek nem vagyunk képesek megérteni, felfogni, de attól az még értelem, mert van bizonyos tudatos tervezés és cselekvés, ill. a cselekedetek következményeivel tisztában van az illető. (Brrr... Definiálni kéne előbb az értelmet, és csak utána ráhúzni egy nem emberi módon létező élőlényre)

-Ez nem emberi gondolkodás mód, csak logika, ami kell egy kapcsolatba lépéshez, ha esetleg sikerülne is találkozni is egy ilyen lénnyel, nem tudhatjuk mi módon kommunikálnak

Egy nem földi lénytől ne várj el logikát, pláne ne úgy, hogy nem kell ahhoz elhagyni a bolygót, hogy logikátlan viselkedéssel találkozzunk.

A kommunikációjuk, már ha van nekik ilyesmi, szerintem egészen biztosan nem hasonlít semmi olyasmire, mint amit felsoroltál, inkább valamiféle biokémiai, vagy más jelekkel történhet, de az csak tipp részemről, mivel elképzelni sem tudom, milyen módon kommunikálhat egymással két intelligens földönkívüli. Annyi biztosra vehető, hogy nem szavakkal, vagy gondolatokkal.

A példáid (hangya, denevér), azért nem megfelelő, mert ezek földi körülmények miatt alakultak ki így, és akkor megint ott vagyunk, ahonnan indultunk: a nem földi körülmények egészen más fejlődést eredményeznek, ami a kommunikációt is teljesen más irányba viszi (már ha van kommunikáció, bár a logika azt mondja, hogy kell, hiszen egy faj egyedei valahogy muszáj, hogy kapcsolatban legyenek egymással - de ez megint csak emberi következtetés).

más fajokhoz kell hasonlítani,hogy ha egy kicsit is a sejtjei,( "gén" szerkezete hasonló lehet,mert minden élőlény, mely ki tud alakulni kell rendelkezzen egy DNS lánccal,ami lehet hibás is ,és akár (teljes).

Ez megint csak földi dolog: a sejtek és a DNS. Az élet építőkövei csak a földön sejtszintűek, vagy olyan biokémiai kötésűek, mint a földi lények DNS-e, ebből azonban nem következik az, hogy egy földönkívüli életnek is ezek alkotnák az alapjait, mert miért lenne így? A kémiai alapok szerintem valószínűsíthetőek, sőt, kutatások kimutatták, hogy elvileg a szén lehet az élet alapja az univerzumunkban, de ettől még simán lehet, hogy a Földön kívül teljesen más jellegű a dolog, már ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről.

A különféle csillagászati tényezők (holdak száma, gravitáció, meg amiket felsoroltál), egyáltalán nem feltételei annak, hogy létrejöjjön egy olyan bonyolult biokémiai molekula, mint a DNS. "Nálunk" ez annak volt köszönhető, hogy volt folyékony víz, és abban különféle oldott ásványi és egyéb anyagok, amik idővel összekapcsolódtak egymással és mindenféle molekulákat alkottak.

Na de ha máshol nincs víz, akkor pl. ez az egész máris megdől, vagy ha valahol nincsen meg egy bizonyos fajta kémiai anyag, elem, akkor megint kevesebb a lehetséges építőkocka.

"de minden élőlény alapja a "DNS" ebből kiindulva kell más élőlényeket meg vizsgálnunk cselekvéseiket ki fürkészni, csak is így lehet értelmezni.

ha szerinted más alapja lenne egy ilyen lénynek akkor írd le van-e "DNS" nélküli életforma?"

Ezt nem tudom megerősíteni, de megcáfolni sem, viszont a bolygó legnagyobb tudósai sem. Igazából a mai tudomány abból áll, hogy amit nem lehet lemérni és megnézni, arra elméleteket gyártunk. Talán van DNS-nélküli élet, talán nincs, ezt nem lehet leellenőrizni. Én azt mondom, hogy csak azért, mert a Földön van DNS, és általában biokémiai alapú az élet, egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez máshol is így van, vagy ilyennek kell lenni, épp az eltérő életfeltételek miatt.

2011. dec. 3. 14:25
 14/21 anonim ***** válasza:
Pár napja volt a híradóban,hogy felfedeztek egy a Földhöz nagyon hasonló bolygót.Én simán el tudom képzelni,hogy ott is kialakult az élet,és miért NE lehetnének ugyan olyanok mint mi?Lehetnek mások is,de az se kizárható,hogy ugyan olyanok. Amúgy múltkor volt egy dok. film az ufókutató központról,nasa részlege,mindössze egy olyan hanganyag van amit nem tudtak beazonosítani.Ezt csak érdekességképpen.
2011. dec. 10. 01:24
 15/21 A kérdező kommentje:
légyszíves küld a linkjét:D
2011. dec. 14. 09:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Híradóban láttam,origon biztos fönt van,de facén is kiposztolták megpróbálom megkeresni.
2011. dec. 15. 00:08
 17/21 anonim ***** válasza:

vagy minek a linkjét?A hanganyagnak?:DD

Mert azt ne haragudj,de nem tudom! :D

2011. dec. 15. 00:10
 18/21 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=pcSWDzd2cDU

WOW SIGNAL

Szerintem erre a rádió jelre gondoltatok.1977-ben 72 másodpercre a világegyetem csendjéből végre jött valami...Csupán annyi a probléma hogy hiába várták a NASA tudósai a jel ismétlődését,ugyanis ez nem következett be.Mivel elég rövid volt,csak az irányát tudták meghatározni,hogy körülbelül a világűr melyik részéről jött.Arra jutottak hogy a Nyilas csillagképből.A tudósok összehasonlították a földi rádiók illetve TV-k stb. jeleivel de nem volt egyezés.A Föld körül keringő műholdakat is kizárták,de máig nem tudják mi volt az csupán találgatások vannak és mindenki a saját igazát hangoztatja.

Egyébként én úgy gondolom,hogy az is elég emberi gondolkodásmód ahogyan az élet kialakulását feltételezik.Mindig első helyen szerepel a folyékony víz,de mi történik akkor,ha valahol máshol az élethez nem kell víz mert van más reakcióközeg Pl:folyékony halmazállapotú gázok (hogy a folyékony anyagoknál maradjunk) mint a Titánon,ahol a metán eső esik és metán tavak vannak.Lehet hogy ott a metán játszik olyan szerepet mint itt a víz és ott az nélkülözhetetlen az élethez?(persze lehet,hogy oltári nagy baromságokat hordok össze de legalább gondolkodok :D )

Egyébként nem hinném hogy kapcsolatba tudunk lépni más élőlényekkel,hiába áramlanak már több mint 100 éve rádió és TV adások az űrbe,ezekre aligha fog válasz jönni.Ezt úgy kell elképzelni hogy mi elrúgunk egy labdát a focipályán és várunk hogy valaki visszarúgja,de mi van ha egy 2 éves gyerek áll a pálya másik oldalán aki nem tudja visszarúgni.Na szóval mi küldünk jeleket az űrbe,de ahová megérkezik ott mondjuk (csak a példa kedvéért)csak az emberi törzsekhez hasonló egyedek vannak akik bár lehet,hogy kommunikálnak egymással de a mi rádiójeleinkre nem képesek válaszolni,sőt még csak nem is veszik észre,ekkor mi itt a földön elkönyveljük,hogy ott nincs intelligens élet és ez fordítva is igaz,lehet hogy ebben a pillanatban is számunkra nem észlelhető jelek érkeznek a földre de a mi technikánk nem érzékeli őket ebből adódóan nem is válaszolunk így nem tudják hogy mi vagyunk.

Na azt hiszem végeztem.Nézzék el a buta gondolatokat ha voltak lehet,hogy csak a fáradtság teszi,mert már elég későre jár...Azért remélem nem írtam olyat amiből az jönne le,hogy egy idióta vagyok :D , bár lehet hogy az vagyok :D ki tudja.....:D

2012. jan. 8. 00:06
 19/21 A kérdező kommentje:
Elképzelhető,és nem hülyeség amit írsz,lehetőség elmélet sok létezhet,mint a tenger, nincs semmire magyarázat,ami könnyíthetne,egyenlőre ezen a kérdésen. :) várok,még ilyen lelkes tippeket:D
2012. jan. 9. 10:01
 20/21 anonim ***** válasza:

1 max 2even belul szemelyesen is talalkozhatsz majd veluk.

Stimulalni fogjak a felszini erzemeidet hogy szeresd majd oket, es elmenj veluk

2012. jan. 28. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!