Azért élünk, hogy dolgozzunk?
Figyelt kérdés
Én pályakezdő vagyok,és most még elég nehezen viselem,hogy az egész napom munkával telik el.Miért nem elég,ha az emberek napi 5 órát dolgoznak?Persze tudom,hogy pl sok bolt egész nap nyitva van,de csomó ember munkanélküli és vehetnének fel pár embert.Nem lenne boldogabb így a társadalom?Persze tudom,hogy a munkáltató ki se tudná fizetni,hogy a munkásoknak 5 órás munka után is ugyanannyit adjon és pluszba az újaknak is,de épp ez a baj,hogy el van rontva az egész világ!!Tudom,hogy naiv vagyok,de miért nem lehet mindenki egyenlő?Tudom,hogy mióta világ a világ,mindig igazságtalan és rossz volt.Hiszen a régi munkások is a bányákba állatok módjára voltak dolgoztatva.Én még örülhetek is.De akkor is!Csak a munkából állok ki,még arról is álmodok és semmi örömöm nincs!Családalapításon nem is merek gondolkozni,nem is értem sok háziasszony hogy bírja a munka mellett a háztartást vezetni..2011. nov. 27. 12:27
1/3 anonim válasza:
„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”
2/3 Stella90 válasza:
én háziasszony vagyok, gyerek nincs, de ígyis elég... az emberek nagy része rengeteget dolgozik, mellette ott a család...nem csoda, hogy besavanyodnak...én biztosan nem fogok ilyen mókuskerék melót vállalni...én teljes mértékben egyetértek veled...dolgoztam én már sok szar munkahelyen 12-16 órákat mint valami rabszolga...már csak a korbács hiányzott...igazából szóban korbácsoltak eleget...16 órákat állni kellett egyhuzamban...nem értem, hogy az ilyen szórólaphajtogatás meg kötészeti munkához miért nem lehet leülni? úgy legalább nem arra kéne figyelni, hogy fáj a lábam, és mindjárt összeesek, mert hajnal fél 4kor kelek és egész nap állhatok...szerencsére otthagytam, de máshol meg olyan retek munkahelyek vannak...alig van valami...a háztartásról meg annyit, hogy azt muszáj csinálni, mert helyettem nem csinálja meg senki...én nyilván senki nem szeretne koszban élni...
3/3 anonim válasza:
Annyit dolgozol, amennyit szeretnél. Ha öt órát szeretnél, akkor keress olyan munkahelyet, ahol öt órában alkalmaznak. Természetesen akkor a jövedelmed is annyival alacsonyabb lesz.
Megoldás még, ha olyan munkát végzel, amit élvezel és szeretsz. Akkor nem érzed munkának.
És hogy miért nem lehet mindenki egyenlő? Mert születősünktől fogva különbözünk. Erre írta egy okos ember, csak nem emlékszem, ki, hogy elintézheted, hogy elméletileg mindenki egyenlő legyen, de ha van egy 160 magas pasi, aki emiatt egy nőnek sem tetszik, az már mégsem lesz ugyanannyira egyenlő, mint egy 180 magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!