Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Összeszólalkoztunk a lakótársa...

Összeszólalkoztunk a lakótársammal a wc-papír árán. :S szerintetek hogyan kellett volna számolnunk? Help! (lent)

Figyelt kérdés

szóval, első hónapban vette ő, 2 nagy csomaggal, akciósan volt 25OO ft. második hónapban vettem én, 15OO ft volt, egy nagy csomag, nem akciósan. közösen használtunk mindkettőt, természetesen nem osztozkodtunk és akkor nem beszéltük meg, hogy hogyan legyen az árak felezése. most mondja, hogy fizessek neki még 1OOO ft-ot, hogy akkor én is legyek 25OO-nál. kiszámoltam az átlagát a két árnak, az 2OOO ft. vagyis még 5OOat kellett neki adnom. ha az első havi wc papír árát elosszuk kettővel (mintha fele-fele arányban fizettünk volna) és ugyanezt tesszük a második havi 15OO ft-val is, akkor 2OOO-2OOO jön ki, vagyis ez az átlag és ha mindketten belepótolunk a wc papírba, ennyit kell fizetnünk fejenként.

akkor mi a helyes? :S ha én még fizetek neki 5OOat, vagy ha marad a 2OOO-2OOO? :S

2011. nov. 24. 23:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki vegyen magának WC papirt, és csak a sajátját használja és akkor nem lesz vita. :)
2011. nov. 24. 23:09
 2/5 A kérdező kommentje:
:) de itt én számoltam rosszul, hogy 2OOO-2OOO legyen mindkettőnk része, vagy nem? :S
2011. nov. 24. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:
56%

Semennyit ne fizess neki,ő b*lfasz volt mert 2500-ért vett te meg ügyes mert csak 1500-ér.

Ha mennyiségileg sincs különbség a drágább javára akkor nem látok rá okot hogy fizetned kéne bármennyit is.

2011. nov. 24. 23:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
"fizessek neki még 1OOO ft-ot," amúgy a szobatársad vagy nem egy matekzseni vagy pedig le akar húzni:D Ebben az esetben ugyanis te állnál 2500-on ő meg 1500-on:D
2011. nov. 24. 23:27
 5/5 A kérdező kommentje:
épp ezt mondtam neki, hogy akkor teljesen megfordulna a helyzet, én fizetnék neki 25OOat, ő pedig 15OOat...:S így pedig semmi nem oldódna meg. :S 2OOO-2OOO lenne a helyes, szerintem is. nagyon rosszul éreztem magam, azt hittem eleinte, hogy tévedtem, de hát így van... fizettem 5OOat, de miért is pótolnám még fel annyival, hogy teljesen én álljam az első wc papírt? :S még akkor is, ha ő előbb megvette és én később az 15OO ft-ost...egyenlő arányban használjuk. :S
2011. nov. 24. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!