Névváltozás miatt mennyibe kerül az új adó-, és TAJ kártya?
Ezek kivételesen ingyenesek.
A személyiért, jogsiért és lakcím kártyáért kell fizetni.. No meg az útlevélért. Az összes többi ingyenes.
A lepontozók számára.
"- Ha felveszem a párom nevét, milyen iratomat kell kicserélnem, mennyibe kerül, és mennyi időm van erre? Ha egyből megyünk nászútra, akkor elfogadják a régi iratokat?
Minden igazolványodat, bankkártyádat, cégpapírok, stb. ki kell cseréltetni. Hivatalosan 15 nap áll rendelkezésedre. Az illetékek évről-vére változnak, erről az Okmányirodában kell érdeklődni, illetve a banknál, adókártya esetén APEH-nál, TAJ-kártya esetén az Egészségbiztosítási Pénztárnál, cégpapírokat közjegyzőnél, stb."
Akkor mégegyszer leírom. A személyiért, lakcìmkàrtyàért, jogsièrt és ùtlevélèrt kell fizetni. Az adòkártya és TAJ kàrtya ingyenes. Nyàron mentem férjhez, csak tudom.
Nem a mennyegzo.hu oldalon kell utànanèzni, ha hivatalos vàlaszt akarsz, hanem fel kell hívni az illetékes szerveket.
A határidő 8 nap volt a személyire, személyesen az AK mondta nekem, de neki is el fogjàk mondani...
Én igyekeztelek felpontozni :)
Bírom, hogy olyanok okoskodnak, akik netről szedik az általuk helyesnek vélt infókat és még értelmezni sem tudják..
Majd, amikor megírjuk a helyes választ, bosszúból jön a lepontozás :D
Ne törődj vele, ez nem a te szegénységi bizonyítványod ;)
Valóban a lányoknak van igaza.
Én nem mentem férjhez (férfi vagyok), csak nevet változtattam. Okmányiroda: személyi ig., lakcím kártya, jogosítvány, útlevél. (Összesen 5 ezer volt kb.) Országos Egészség Pénztár / Teve utca: TAJ kártya (ingyenes) APEH: adókártya (ingyenes) // Ha rendőr illetve nagyobb vállalkozó vagy akkor APEH kiemelt ügyfeleknek: Dob utca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!