Szép név a Martina?
Úgy imádom az ilyen üzeneteket olvasni. Ki tudja, lehet egyikőtöknek én vagyok azaz ismerőse.:D
Martina/17
én is Martina vagyok, és nekem is az jutott eszembe, h akik azt írták h nem szeretik ezt a nevet egy ismerősük miatt, akár az is lehet h rám gondoltak.. :D
egyébként mint Martina én sem annyira kedvelem, nagyon hivatalos.. engem szinte mindenki Tinának hív, amit viszont szeretek, mert szerintem különleges, egyedi, vagány név.. :)
Én is Martina vagyok. :) Nincs semmi bajom a nevemmel, mert már megszoktam, de valószínűleg én sem így neveztem volna el a kislányomat. Egyébként a Martinák -személyes tapasztalataim szerint-, nem valami rendesek. Persze szeretem azt gondolni, hogy én kivétel vagyok, de a városunkban lévő másik két Martinát egyáltalán nem szeretem. Viszont a nevet pont ezért kedvelem: elég ritkán találkozol ugyanolyan nevű emberekkel. : D Például vannak tucatnevek -amelyekre nem szeretnék most példát mondani, mert nem akarok megsérteni senkit-, amikből egy osztályban legalább három van. Innentől kezdve a szegény gyereket nem fogják a keresztnevén szólítani, merthogy nem bírják őket megkülönböztetni, és ezért nagyon sokan a vezetéknevén fogják szólítani.
Egyébként én egyáltalán nem szeretem, ha Tinának becéznek. 12-13 éves koromban még "menőnek" tartottam, de most már, így 16 éves fejjel, olyan kislányosnak tűnik. Nem is engedem senkinek, hogy így becézzen. : ) Nagyon nagy hátulütője mondjuk, hogy más módon aligha lehet becézni...
Nekem nagyon tetszik :)
Nálunk is csak egy Martina van a suliban, és bár nem ismerem közelebbről (látom néha a menzán :D), attól függetlenül név alapján csak jókat tudok elképzelni róla.
Nem hittem, hogy a név befolyásolhatja a személyiség fejlődését, de most utánanéztem a sajátomnak, és nagyrészt bejött. Rákerestem a Martinára is, és csupa jót találtam. Magabiztos, határozott, szorgalmas, kitartó, stb...
Valószínűnek tartom, hogy a határozottságuk miatt nehéz néhányaknak kijönni a Martinákkal :) László/19
Amúgy mi is több mint ezren vagyunk a suliban, csak egy Martina, és neki is foglalkozásból jövő vezetékneve van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!