Az a kérdésem hogy félautomata ak-47-eshez milyen fajta fegyvertartási engedély kell, és hány évesnek kell lenni hozzá. És lehet-e otthon tartani a fegyvert. És hogy csak sportlövészetél lehet e megszerezi?
nem értem már mit akarsz kihozni ezzel a pisztoly meg fél automata gondolat menettel.
ha veszel egy öntöltő pisztolyt pl. beretta m92-őt az is félautomata.
mennyi hozzá nem értő okostojás van
ha van fegyvertartási engedélyed, és sportlövő vagy, akkor igen is tarthatsz otthon FÉLAUTOMATA Ak-47-est
ugyan úgy kell tárolni mint a többi sportfegyvert, és sportlövő címen használhatsz ilyet, kizárólag sport célra!
ma 17:57
ez egy tavalyi kérdés,tavalyi válaszokkal.
nem tudom idén mennyit módosultak ez ügyben a dolgok de mikor írtam a válaszaimat akkor igen is úgy volt a torvény hogy nem lehet tartani sportlövők nem sem csak abban az esetben ha 3éve sportlövő már.
addig nem viheti haza a fegyvert csak a klubban tárolhatja.
ezt nem a kis ujjamból szoptam ki mert jelentkeztem fegyver jártassági vizsgára és ehhez adtak könyvet amiből készülni lehetett abban is le volt írva és pesten a vizsga előtt volt egy pár órás oktatás is amit velemi pesti alezredes tartott és ő is elmondta ezt.
azért egy rendőr alezredes csak nem félre informált.
de mondom az idei fegyverügyben való törvény módosítást nem tudom.
nincs itt szó törvénymódosításról, mindig is így volt
mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi
a lényeg az hogy automata fegyvereket nem lehet használni
és a fegyvereket sosem kellett a klubban tárolni, akár sportlövő, akár vadász az illető
ez csak egy tervezett volt, hogy majd ott kell tárolni, de nem lett belőle semmi
tudom miről beszélek, a családomban többen is sportlövők, illetve vadászok, és olyan is van köztük aki már vagy 30 éve otthon tárolja a fegyvereket az előírt módon
/mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi /
ja hát én nem is írtam hogy lenne bármi különbség,össze keversz akkor egy másik válaszolóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!