Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az a kérdésem hogy félautomata...

Az a kérdésem hogy félautomata ak-47-eshez milyen fajta fegyvertartási engedély kell, és hány évesnek kell lenni hozzá. És lehet-e otthon tartani a fegyvert. És hogy csak sportlövészetél lehet e megszerezi?

Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 13:57
1 2 3 4
 21/38 dirtboy ***** válasza:

nem értem már mit akarsz kihozni ezzel a pisztoly meg fél automata gondolat menettel.

ha veszel egy öntöltő pisztolyt pl. beretta m92-őt az is félautomata.

2011. nov. 21. 17:41
 22/38 Swafford válasza:
Meg lehet oldani hivatalosan. Egyes lövés leadására legyen csak képes illetve sportlövői múlt golyós puskával, mivel 7,62 lőszer megy bele. Van ilyen FÉG típus, dew hogy otthon tarthatod e azt nem tudom, de asszem nem, csak kimész lőtérre aztán kész.
2012. febr. 29. 12:21
 23/38 anonim ***** válasza:
33%
Hogy te mekkora tizenéves önjelölt hős vagy. sose adnék fegyvert az ilyenek kezébe, csak felvágásra kell, és egyáltalán nincs biztonságban az, aki előtt hadonászni akarsz vele. Kész szerencse, hogy a hatóság sem hülye, és nemhogy fegyvert nem fog engedélyezni neked, de ilyen típusra a pénzt össze nem gyűjtöd soha. A kalasnyikovot amúgy se szobapisztojnak találták ki. Inkább játssz szépen tovább a COD-dal vagy bármelyik agresszív vacakkal, és ne álmodozz.
2012. máj. 10. 00:55
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

mennyi hozzá nem értő okostojás van

ha van fegyvertartási engedélyed, és sportlövő vagy, akkor igen is tarthatsz otthon FÉLAUTOMATA Ak-47-est

ugyan úgy kell tárolni mint a többi sportfegyvert, és sportlövő címen használhatsz ilyet, kizárólag sport célra!

2012. nov. 10. 17:57
 25/38 dirtboy ***** válasza:

ma 17:57

ez egy tavalyi kérdés,tavalyi válaszokkal.

nem tudom idén mennyit módosultak ez ügyben a dolgok de mikor írtam a válaszaimat akkor igen is úgy volt a torvény hogy nem lehet tartani sportlövők nem sem csak abban az esetben ha 3éve sportlövő már.

addig nem viheti haza a fegyvert csak a klubban tárolhatja.

ezt nem a kis ujjamból szoptam ki mert jelentkeztem fegyver jártassági vizsgára és ehhez adtak könyvet amiből készülni lehetett abban is le volt írva és pesten a vizsga előtt volt egy pár órás oktatás is amit velemi pesti alezredes tartott és ő is elmondta ezt.

azért egy rendőr alezredes csak nem félre informált.

de mondom az idei fegyverügyben való törvény módosítást nem tudom.

2012. nov. 10. 20:32
 26/38 anonim ***** válasza:

nincs itt szó törvénymódosításról, mindig is így volt

mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi

a lényeg az hogy automata fegyvereket nem lehet használni

és a fegyvereket sosem kellett a klubban tárolni, akár sportlövő, akár vadász az illető

ez csak egy tervezett volt, hogy majd ott kell tárolni, de nem lett belőle semmi

tudom miről beszélek, a családomban többen is sportlövők, illetve vadászok, és olyan is van köztük aki már vagy 30 éve otthon tárolja a fegyvereket az előírt módon

2012. nov. 10. 21:41
 27/38 dirtboy ***** válasza:

/mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi /

ja hát én nem is írtam hogy lenne bármi különbség,össze keversz akkor egy másik válaszolóval.

2012. nov. 11. 09:55
 28/38 minekaz1990 válasza:
Te jó ég a 9mm est is nehéz kibulizni hogy tarthass az AK ki van zárva azt most megmondom már az AMD-ket is (régebbi magyar ak változat) is eldobozolták mert akkora lőereje van hogy félő hogy a vétlen személyt úgy lövöd el hogy nem is látod....esélytelen és ha találnak nálad 1et az nem 2év börtön lessz...
2012. nov. 23. 22:08
 29/38 anonim ***** válasza:

minekaz1990

ülj le, egyes

2012. nov. 23. 22:35
 30/38 anonim válasza:
26%
Hát kisöreg.. Én hivatásos katona vagyok, de félautomata AK 47-esről még soha nem hallottam. Azon több állás van. A biztosítót mozgatva változtathatsz rajta, automata és félautomata. Akkor hordhatsz magadnál, ha hivatalos, testőri, vagy vagyonőri képzésed van, és indokolt a munkád során, és elmúltál 21 éves, a pszichológia teszten átmész, és érvényes fegyvervizsgával rendelkezel.
2012. dec. 9. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!