Hogy hívják ezt a betegséget?
Figyelt kérdés
nem tudom a nevét de azt tudom hogy a hírekbe volt az 1-2 hete hogy 1 nőt a lakótársai bántalmazták és megis ölték de ő nem szólt senkinek mert hogy eza betegsége volt. először azthittem hogy mazoista de nem úgy hívják ezt a "betegséget" ez egyáltalán betegség? meg volt egy német nő akit kiskorában raboltak el és vagy 14 évesig fogságban tartották aztán megszökött és ő is kötődött "megszerette" a bántalmazóját. én úgy emlékeztem hogy ez a betegség mert már egyszer halottam csak elfelejtettem hogy egy német vagy valami külföldi névvel kezdődik de NEM BIZTOS2011. nov. 16. 08:43
1/5 anonim válasza:
A szakértők azt gyanítják: Stockholm-szindrómáról van szó, amikor a fogvatartott szeretetet és ragaszkodást érez elrablója iránt.
2/5 A kérdező kommentje:
igen ezaz xddd akkor én nagyon hülye vagyok hogy aztmondtam hogy név :S
2011. nov. 16. 08:47
3/5 A kérdező kommentje:
amúgy ez csak emberrablásnál hívják így? szóval ha valakit csak úgy simán bántalmaznak de nem rabolták el akkor az nem Stockholm szindrómáról ?
2011. nov. 16. 08:48
4/5 anonim válasza:
Google, b+ :D
A Stockholm-szindróma (Helsinki-szindróma néven is ismert, l. alább) egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket. Általában ez így is van; olykor azonban nem ez történik. A Stockholm-szindróma olyankor léphet fel, amikor a sok bántás mellett a rab figyelmet, néha előforduló felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ugyanakkor teljesen ki van szolgáltatva neki, az élet-halál ura felette.
5/5 A kérdező kommentje:
ahoz túl fáradt voltam xd de te úgyis megmondtad szóval nem is kellet rákeresnem :) amúgy köszi :D
2011. nov. 16. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!