Au pair szeretnék lenni, na de egyből érettségi után?
Nagyon gondolkozok hogy Angliába szeretnék menni au pair-nek. Most 18 éves vagyok, 2012ben fogok érettségizni. És az érettségi után 2012 szeptembere körül mennék. Viszont, ebben csak az a bökkenő, hogy 2013-ra már változtatni akarnak a felvételiken az főiskolához/egyetemekhez, ugyanis már egy emelt szint kötelező lesz. Na most ha én kimegyek, azt az angol nyelvtanulásra is nagy hangsúlyt akarok fektetni.. És ha hazajövök, akkor letudnék tenni egy nyelvvizsgát? Esetleg újra érettségizhetnék angolból, már emelt szinten? És ha főiskolára akarok menni (akár önköltségesre is, mert hogy már most is van itthon spórolt pénzem, a munka után valószínűleg lesz még több is).
Tanácsokat nagyon szívesen fogadnék, mert tényleg szeretnék kimenni au pair-nek, de utána azért főiskolára is mennék. Így megoldható lenne a dolog szerintetek?
Bocsi hogy ennyire hosszú lett, remélem azért elolvassátok :D
én voltam kint pont érettségi után.
nekem az a tapasztalatom, hogy szerintem nem lehet csak a kint kapott nyelvtudásra építeni, sőt, én az alapokat itthon tanultam meg, a kint töltött idő csak megerősítette a tudásomat. én is jártam kint nyelviskolába , de inkább nem minősítem, az én angolomhoz az nem sokat adott hozzá.
a másik meg h számolj azzal, hogy lehet hogy kint is maradsz. az au-pairek 75%-ának úgy megtetszik a hely, hogy soha nem jön haza. persze ez személyfüggő.
ami még fontos, ha ki akarsz menni, hogy megbízható legyen a hely, ahova mész, ajánlom az ügynökségeket.
jah és egy gyakorlati jó tanács a végére: soha ne kóstold meg a black puddingot...:))
És netán ha tényleg megtetszene a hely és nem jönnék haza, akkor egy sima érettségivel el tudnék ott helyezkedni esetleg valahol? Vagy esélytelen?
Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatodat, ha tényleg kimegyek mindenképpen megtartom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!