Ezt kaptam? Mit jelent pontosan? Mert nem értem a küldő célzását. "A más iránt érzett megbecsülés egy neme az önbecsülésnek. "
Ha mást megbecsülsz, valójában magadat becsülöd meg. Nem tudom, milyen szituban kaptad, de valószínűleg arra figyelmeztet finoman az üzenet küldője, hogy valakit jobban meg kellene becsülnöd.
De lehet, hogy tévedek, nem ismerem a körülményeket.
Egyfelől csak akkor tudsz másokat megbecsülni, ha önmagadat is elfogadod, és megvan benned az a fajta egészséges önbizalom, ami nem tesz iriggyé, féltékennyé mások felé, épp ezért a valós értékeiket, érdemeiket kellő tisztelettel, elismeréssel kezeled.
Másfelől kb. olyan szinten vagy igényes és elfogadó önmagaddal szemben is, amilyen szinten mások felé képes vagy tiszteletet, elfogadást mutatni.
Magyarán ha nem becsülsz másokat, önmagad sem becsülöd, illetve ha önmagad nem becsülöd, mást sem vagy képes elfogadni. Szerintem arra utalt a küldő, hogy ahogy vele viselkedsz, az belőled, a saját én-képedből fakad, legyen mindez pozitív/negatív töltetű.
Ez esetben ez azt jelenti, hogy ha mást megalázol, akkor valójában magadat alázod meg, nem őt. (Magyarul: magadról állítasz ki bizonyítványt.)
Nagyon intelligens a hölgy, hogy ezt így hozta a tudomásodra, gyakorlatilag elküldhetett volna a búsba is.
Ne játszmázz, annak soha nincs jó vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!