Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek az örökké undok,...

Mit tegyek az örökké undok, "én mindenkinél okosabb vagyok" kolléganőmmel?

Figyelt kérdés

A szitu a következő: fél éve dolgozom a cégnél. Van egy kolléganőm, aki mindig mindenkinél mindent jobban tud, örökké felülbírálja a főnökség döntéseit, mindenkit utasítgat, parancsolgat. Na már most a legeslegjobban én vagyok kitéve ezeknek, ugyanis én vagyok itt a legkevesebb ideje, továbbá én vagyok a legfiatalabb is. Egyszerűen kegyetlen ez a nő. ráadásul kikerülni sem tudom, mert egy irodában dolgozunk, de két különböző munkát. abból is elegem van, hogy mindig mindenbe belepofázik. Például beszélgetek egy másik kolléganőmmel hogy hova megyek ágyneműt venni, erre közbeszól, mintha bárki is kérdezte volna a véleményét, hogy de buta vagyok, meg de hülye vagyok, mert ott a legdrágább, miért oda megyek. Nem mindegy ez neki? Mi köze van hozzá? Az én pénzemet költöm, nem az övét. Akkor olyat mond, hogy már ne is haragudjak, de ő nem hiszi el, hogy én diplomával több mint fél évig nem találtam munkát, mert ha nagyon akartam volna, akkor akár egy hét alatt is találtam volna. Hát most mi köze van hozzá? Ezek szerint zavarja, hogy ott vagyok. De már az első perctől kezdve ilyen. Igazából segget csinál a szájából. Már a legelső nap észrevettem. Mondtam valamit, rögtön leugatott - ja, és mindig ezt csinálja, hogy az ember szavába vág és leugatja a tíz körméről - hogy nekem nincs igazam, mert az úgy nem jó, erre másnap ugyanezt mondja ő is, mint én előző nap, és észre sem vette.

Akkor például nemrég volt a névnapom, és sütöttem itthon sütit. Vittem be a munkahelyre úgy, hogy mindenkinek jusson. Mindenkinek ízlett, kivéve neki. Ő túl száraznak találta a tésztát, és túl édesnek. Ez is érdekes, 14 éve sütök-főzök, mindkét szülőm szakács, tehát volt kitől tanulnom, úgyhogy nekem elhihetitek, hogy kenem-vágom a konyhaművészetet, erre fikázza a süteményemet. Mondtam is neki, hogy nem kötelező belőle enni, majd megeszi más, és volt is rá jelentkező bőven.

Ráadásul állandóan a hátam mögött szúrkálódik, nemrég kitalálta, hogy szerinte én mosdatlan vagyok csak azért, mert nincs zuhanyzónk, ezért fürdőkádban fürdök, vagyis nem zuhanyozok, és őszerinte csak zuhanyzással lehet megszabadulni a napi kosztól.

Egyelőre ennyi jutott eszembe. Mi a fenét csináljak vele? Mindenkivel ilyen, de velem a legjobban.

2009. máj. 3. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%

Akkor beszélj MINDIG arról, és célozgass rá, hogy akit otthagynak a gyerekei, az biztos elhanyagolta őket, nem jó szülő, nem érdemli meg az életet stb. Valami ilyesmire gondoltam. Csak úgy mond, hogy ne tudja, hogy kifejezetten róla beszélsz.

Másik taktika, hogy ISZONYÚ kedves vagy vele. Mindenben igazat adsz neki, elnézést kérsz, ha valamit nem úgy csinálsz. Esetleg hívd meg valahová. Minden egyes bunkózásánál légy egyre kedvesebb hozzá, a végén már ő fogja magát szégyellni.

Ha nem, akkor jöhet a pofon :)

2009. aug. 16. 21:32
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi, jó ötletet adtál!
2009. aug. 16. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:

05-03 20:46

köszönöm a lepontozást :)

nekem ez a szosztéma bevált

bár jó lenne ha a pontozást ugy lehetne csinálni hogy az ember megindokolná hogy miért is fel és miért is le

:)

2009. aug. 21. 14:02
 14/15 A kérdező kommentje:
Én minden választ hasznosnak ítéltem, szóval nem tudom, hogy ki pontozhatott le, főleg, hogy nemrég még minden válasz 100%-ban hasznosnak tűnt. Tényleg jó lenne, ha csak a kérdező pontozhatna, hiszen neki fontos a válasz. Egyébként megfogadtam, amit írtál, és nekem bejött, azóta másként viselkedik velem. Legalábbis a szememben, a hátam mögött ugyanolyan, de ez nem számít. Szóval én továbbra is száz százalékra ítélem a válaszodat!
2009. aug. 22. 11:07
 15/15 anonim válasza:
100%

Látványosan sz*rj rá. Ha beleszól valamibe egy halk horkantással fordulj el.

Ezt úgysem tudja felhozni ellened, de mégis nagyon idegesíteni fogja. Amikor elkezd okoskodni, hagyd ott szó nélkül. Rövid idő után rájön, h nem tud kezelni, és hagyni fog.

Ha nem, akkor sem lesz rosszabb!

2009. dec. 4. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!