Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tud e valaki hivatalos torveny...

Gitta j. kérdése:

Tud e valaki hivatalos torveny szamot, hogy vezethet e magyar es USA allampolgar Usa jogositvannyal magyar rendszamu autot?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 13:45
 1/3 bánomisén ***** válasza:

Ööööö... Kettős állampolgár vagy, magyar is és amerikai is, amerikai jogsid van, a kérdésed pedig az, hogy ezekkel a paraméterekkel vezethetsz-e Magyarországon magyar rendszámú autót?

Bocs, egy kicsit keszekuszán tetted föl a kérdést :-)

2011. okt. 10. 14:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Magyar allampolgar szuletesemnel fogva, es a hatvanas evekben szereztem az USA allampolgarsagot.Van magyar, es USA utlevelem.
2011. okt. 11. 12:06
 3/3 bánomisén ***** válasza:

Paragrafust nem tudok mondani, de keress fel egy nemzetközi joggal foglalkozó jogászt akár Mo-on, akár USA-ban (nem tudom, most éppen hol vagy), ő biztosan tudni fogja.

Azt tudom, hogy magyar jogosítvánnyal nem lehet USA-ban vezetni, valami vizsgát előbb le kell tenni, mert egy kicsit más ott a KRESZ, mint Európában. Hogy fordítva is így van-e, azt sajnos nem tudom.

2011. okt. 11. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!