Hogy lehet bejutni egy nevelőintézetbe?
Állami gondozott vagyok.
De igen, meg van szabva... Ennek ellenére tényleg akkor megy az ember, amikor akar, csak éppen ilyenkor kiadják rá a körözést. Én is kb. hetente egyszer vagyok bent, elő is állítottak szépen csütörtök este (pechemre belefutottam egy razziába). :D
Gondold át még párszor! Ha nem vernek naponta agyon és nem abuzálnak a full alkoholista szüleid, akkor nem éri meg. Ezek a helyek bűnözőket, prostikat és drogosokat nevelnek. Ebben élek én is, de talán érted még kár lenne (nem ismerlek, de az alapbeállítás ez).
Ha mégis ezt akarod: Budapesten van a TEGYESZ, Alföldi utca 9.-13. Ide besétálsz, és elmondod, hogy nem bírsz otthon maradni, mert .... Tök mindegy, mikor mész, szerda délelőtt, szombat hajnalban, vagy Szenteste, akár csak egy kézitáskával, itt mindenképp maradhatsz, befogadási kötelezettségük van. Aláírsz egy papírt, hogy maradsz, ezután 72 órán belül érted jöhetnek a szüleid (de nem muszáj elmenned velük, ha nem akarsz találkozni sem kell), ha 72 órán belül nem visznek el akkor elkezdik az elhelyezési eljárásod, ez kb. 2 hónap. Ezalatt semmi nem történik, elvagy a kóterben, suliba jársz, hetente 2x kimenő (innen megszökni képtelenség), kb. 2 hónap múlva lesz egy tárgyalásod, ahol eldöntik, melyik otthonba kerülsz már végleg (esetleg vissza a szüleidhez, de ez megintcsak nem történhet meg, ha te nem akarod). Ezután amint megjött az erről szóló határozat (ez szabályozza a szüleid láthatását is, kijelöli a gyámodat, stb.), át is költöztetnek oda. Onnan már meg lehet szökni.
Jótanács: a befogadó otthonban húzd meg magad, akármilyen szar is (az lesz!), mert az ottani viselkedésed alapján döntik el, milyen helyre kerülsz utána. Megéri 2 hónapig elnyomva lenni, hogy aztán nagykorúságodig jó helyen legyél, mint arcoskodni 2 hónapig, aztán szopni egy javító intézetben (na onnan az életben nem szöksz meg!).
Ha kimaradt valami kérdezz, vagy írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!