Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy kell ezt elküldeni postán?

Hogy kell ezt elküldeni postán?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy műcsontot,és egy kis képet elküldeni egy barátomnak,de nem tudom hogy ezt hogyan kell elküldeni szóval bekell csomagolni arra ráírom a címzett nevét és utána mi a teendő vagy egyáltalán ezt csomagnak vagy levélnek kell-e elküldeni,de gondolom ez borítékba csak nem rakhatom bele,és akkor odaviszem mondjuk a csomagot a kis ablakokhoz és utána mi a teendő,elég béna vagyok,de nem vagyok ebbe jártas,előre is köszönöm :)
2011. okt. 1. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Level 2000 grammig

Csomag 2000 felett

Becsomagolod rendesen hogy ne szakadjon ki stb. Ki is belelheted belul h ne mozogjon amikor szallitjak, vagy beletekerheted ujsagpapirba is a kuldemenyt es ugy csomagolod be.

Megcimzed az egyik oldalat:

Bal felso sarok: fado azaz te

Jobb also saeok cimzett

Cimzes:

Nev

Varos

Utca hazszam emelet ajto

Iranyitoszam

Sima levelkent ne add fel, mert ellopjak.

Ajanlva:

Kitoltesz egy zold ajanloszelvenyt:

- felado

- cimzett

- beikszeled hogy ajanlott

Csomagnal nem tom lehet ugyanezt kell kitolteni em is csak jovoheten adom fel az elso csomagom, de max rakerdezek h ahhoz mit kell kitoltenem es kitoltom ott.

Bemesz a pistara.

Oraadod a csomagot meg a papirt- zold ajanloszeleny, a csomagot irtam h meg nem tudom.

Lemerik a kuldemenyt, kap ragszamot.

Felmatricazzak.

Az ajanloszelveny kozben atmegy egy gepen ami ranyomtatja h feladtal meg a ragzamot:

Megkerdezik h kersz-e szamlqt.

Mondod h ien/nem es fizetsz.

Viszont latasra!

Az elejen en ugy szoktam h oramegyek koszonok napszaknak megfeleloen- ha ismeros postas lany van akinel mar vagy 120 ajanlott levelet adtam fel azt sziazom! Es eldaralom: ezeket a leveleket szeretnem ajanlva elsobbsegivel feladni, es nem kerek szamlat.

Aztan betolom a sok levelet elejuk amire elore ra van keszitve az ajanloszelveny sorban.

2011. okt. 1. 12:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsi a sok helyesirasi hibaert, telefonrol irtam...
2011. okt. 1. 12:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,semmibaj a helyesírásért,igy is megértettem,szívesen fogadom majd ha még leírod amikor felküldesz csomagot hogy mit hogy ekellett,de mostmár legalább fogalmam van erről a dologról,köszönöm :)
2011. okt. 1. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!