Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Népszámláláskor, melyik...

Népszámláláskor, melyik lakcímről kell jelentkezni? Az állandóról (nekem ez egy másik város) vagy az ideiglenesről? Itt élek már egy jóideje, de mivel albérlet, nem jelentkezhetek be állandó lakcímre.

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 09:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%

De tessék, itt van:

"Mire ügyeljünk?

1. Kit kell lakásokban összeírni?

A lakásokban mindazon személyeket össze kell írni, akik életvitelszerűen ott élnek. Ide tartoznak azok is, akik 12 hónapot nem meghaladó ideig külföldön tartózkodnak, valamint az itt élő külföldi állampolgárok, illetve hontalan személyek is. Közös háztartásban az olyan együtt lakó személyek tartoznak, akik a létfenntartás költségeit – legalább részben – közösen viselik."

Ez a [link] oldalon található, tehát hivatalos. Mivel te életvitelszerűen nem ott élsz, ahol az állandó lakcímed van, így téged ott nem kell összeírni.

2011. szept. 29. 22:57
 12/30 anonim ***** válasza:

Aham es akkor a 3 honapot kulfoldon elot be kell irni - nagyon ott lakik eletvitelszeruen- es a kollegistat nem kell a szuleihez?

Vagy aki albis bpn?

Esetleg szamlalobiztos vagy h igy tudod?

Mert en nem vagom...

2011. szept. 30. 13:58
 13/30 anonim ***** válasza:

Nem vagyok számlálóbiztos, csak próbálok utánanézni. Főként mert én is albérletben lakom.

De egyébként van olyan a kérdőíven, hogy az ott lakó személy időközönként hazajár (hetente, két hetente, havonta), ő ottlakónak minősül a kérdőív szerint azt hiszem, legalább is ez jön le a kérdésből.

Bár igazából azt gondolom, hogy itt az ember eldöntheti, hogy melyiket érzi inkább a lakóhelyének: azt, ahova rendszeresen visszatér, vagy azt, ahol az ideje nagyobb részét tölti. Csak az a fontos, hogy mindenki csak egyszer töltse ki, ne legyen ugyan az után az ember után több kérdőív kitöltve, hiszen az már duplán számolódna.

De aki nem biztos a dolgában, az nyugodtan megkérdezheti a számlálóbiztost, végül is pontosan ez a dolga, tíz éve még csak ők tölthették ki a kérdőíveket, pont azért, mert feltételezhető volt, hogy sok ember nem biztos benne, hogy mit hogyan kell kitölteni.

Szerintem én azt fogom csinálni, hogy kitöltöm itthon, papíron, aztán ha jön a számlálóbizti, akkor átnézetem vele, hogy jó-e, meg amiben nem vagyok biztos, azt üresen hagyom, és megkérdezem tőle, hogy azt hogy kell érteni. Szóval nem minden választ neki fogok bediktálni, ahhoz a francnak sincs kedve, csak egyszerűen nézze meg, hogy jó-e.

2011. szept. 30. 15:21
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jol csinalod hogy megkerdezed a szamlalobiztost!

Egyebkent a rendszer le tudja valogatni hha vki egyik helyen ideiglenesen lakik a masikon pedig allandon es nem lesz duplan szamolva az illeto. Csak annyi is kiderul hanyan laknak alberletben, tavolabb az allando lakcimuktol. :)

2011. szept. 30. 17:52
 15/30 anonim ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:42 vaok.

Nálam ez most úgy van, h a Párommal teljesen máshol élek, de kis időre szüleimnél kell lennem(1-2dolgot el kell intéznem), ami szintén másik város. Amikor meg Bp-en életem, de egyáltalán nem voltam ott bejelentve, akkor nem is oda, hanem szüleimhez írtak..

2011. okt. 1. 11:13
 16/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Én az utolsó válaszadóval értek egyet. Így is töltöm ki az adatlapot.

Szép napot mindenkinek! :)

2011. okt. 2. 09:26
 17/30 anonim ***** válasza:

Engem ma számoltak össze..hihi volt itt a biztos.

Nálam ez most úgy nézett ki h a szüleimnél vagyok, ami az állandó lakcím, de életvitelszerűen Párommal élek ami bejelentett ideiglenes! Mivel csak haza látogattam! Itt is összeírt és ott is össze kell, mivel ott élek!

2011. okt. 2. 17:50
 18/30 anonim ***** válasza:
Tv-ben viszont már azt mondták, elég ott kitölteni a kérdőívet, ahol élsz, életvitelszerűen.
2011. okt. 2. 23:47
 19/30 anonim ***** válasza:

/ de inkabb ne a mediara hallgassatok!/

Mondanak sok baromsagot...

Majd megy a biztos aztan o segit h mit hogy kell kitolteni. :)

2011. okt. 3. 11:27
 20/30 anonim ***** válasza:
Ezt nem a média mondta, hanem olyan ember, aki ezzel fogl.!!
2011. okt. 3. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!