Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan és hova mehetnék? 19/F

Hogyan és hova mehetnék? 19/F

Figyelt kérdés
Most kezdtem egy OKJ-s képzést, van állandó munkám mellette, és lenne haver, akivel osztoznánk az albérleten. A probléma ott van, hogy itthon a családban nagyon el van fajulva a helyzet, mindenki gyűlöl mindenkit, anyagilag szarul állunk, stb... Viszont nem tehetem meg, hogy most albérletbe menjek, mert anyám mindig kér tőlem valamennyit, és és adok is neki szívesen, mert szüksége van rá, viszont úgy bánik velem, mintha a szolgája lennék. Folyton megaláz, semmibe vesz, korlátoz a szabadságomban, és úgy kezel, mint egy nagycsoportos óvodást. Oka van, hogy miért ilyen (azt most inkább nem írom le, hogy mi, nem kis dolgok, röv.: hárman vagyunk testvérek és egyedül nevel, apám még 10 éve otthagyta, gyerektartást azóta nem fizet...), de ez már hosszú évek óta így megy és már teljesen ki vagyok készülve, hogy még abba is beleszól, hogyan öltözködjek, kivel és hova mehetek... nem merek senkinek beszélni erről, mert félek, hogy csak kigúnyolnának. Társaságba sem járok, mert szinte nem is engedi. És ha meg nem azt csinálom, amit mond, akkor kezdődik az üvöltözés, a csapkodás... úgyhogy inkább rá szoktam hagyni a dolgot és inkább ülök a fenekemen. Nem tűnik súlyosnak a dolog, meg sokan azt mondják "jaj, az anyák már csak ilyenek", de ez már beteges... és egyre jobban el vagyok keseredve, hogy meddig megy ez még így?!... Mit tehetnék? Fogjam magam és egyik napról a másikra menjek el albérletbe anélkül, hogy szólnék neki? Vagy hova tudnék menni, kihez fordulhatnék?
2011. szept. 28. 18:08
 1/1 anonim ***** válasza:

Biztos nem lehet könnyű ilyen helyzetben. Igen, az anyák már csak ilyenek, de van határa mindennek, és minden bizonnyal nem hiába érzed soknak és hogy korlátolnak. Én a helyedben elköltöznék, ha lenne lehetőségem. Azért szó nélkül nem lenne túl szép, de közölheted vele, majd megszokja a gondolatot. Anyukádnak is nehéz lehet, nem vonom kétségbe. Végül is te tudod, hogy meddig bírod még elviselni ezt a helyzetet.

Bölcs döntést! Üdv

2011. szept. 28. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!