Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek, hány évesnek...

Szerintetek, hány évesnek kell ahhoz lenned, hogy cikinek érezd, hogy még mindig nem nőttél fel?

Figyelt kérdés

Legtöbben ahogy betöltik a 18at azt hiszik, hogy ők már felnőtték. Juhé holnaptól kezdődik az igazi élet, party, pia, cigi és mostantól szabadon és legálisan, nem szólhatnak bele otthon, hipp hipp hurrá!!!

Na ezek az óvodások, az hogy 18 lettél lófaszt se jelent, valamelyik országba pl ez 21 éves korig tolódik ki, ami nagyon helyes, szerintem nálunk is ennyinek kéne lenni. De most ezt hagyjuk, ez csak egy bevezető volt, hogy ne a 18éves kisfiúk és kislányok okítsanak ki engem, mivel ezen korú emberek alig néhány százaléka az aki tényleg érett lelkileg, a maradék pedig még nagyon gyerek.

Na most térjünk rám, 22 vagyok, és még mindig nem érzem magamat egy érett férfinak. Valahol a gyerek és a felnőtt ember között lehetek lelkileg. De nehéz ezt megfogalmazni, hogy valaki miért is gyerek még, valaki pedig miért is egy felnőtt érett nő/férfi. Ezt megfogalmazni pontosan nemigazán lehet.

Ezt érzi valahogy az ember, érzi a lelke mélyén hogy nem viselkedik felnőtt ember módjára.

Én most így látatlanba azt mondanám, hogy talán 25 éves koromra felnőtté válok, talán-talán. Ez alatt pl azt értem, ha anyagilag nem is, de lelkileg már lehet készen állnék pl az apaságra, és sok egyéb másra is. De még ezt se biztos. Mindenesetre, jelenleg még nagyon messze vagyok attól, hogy esetlegesen elkötelezzem magam.

Hozzátenném nem csak emiatt tartom magam félig még gyereknek és csak félig felnőttnek. De nem vagyok a szavak embere, és ezt szerintem nem is igazán lehet megfogalmazni, ezt csak érezni lehet. (UI: nem nézek ki 22-nek)

Várom a ti véleményeteket

2011. szept. 28. 09:01
 1/3 mantis religiosa ***** válasza:

Örülj, hogy így érzel, mert sokan tényleg úgy vannak vele, ahogy írtad. A felelős, "felnőttes" gondolkodást, az érettebbé válást nagyban gyorsítják a személyes tapasztalatok, élmények, ha sikerül a megfelelő tanulságokat levonnod belőle. Nézz szét a környezetedben, ha válaszokat keresel. Akár szüleidtől, nagyszüleidtől. Én kb. 27 voltam mikor úgy éreztem, hogy már nem ciki édesapámtól kérdezni, mert fiatalabb koromban mindenkitől előbb kértem volna tanácsot mint Tőle. Túl, leszel néhány kapcsolaton, munkahelyen, albérleten, emberekkel, helyzetekkel kerülsz kapcsolatba, problémákat oldasz meg.

Én 21 évesen úgy éreztem készen állok a házasságra, családalapításra. Mikor 30 voltam és elváltam, visszatekintve láttam, hogy miért nem voltam még érett. Ezek a dolgok mindig utólag látszanak tisztán.

Tedd a dolgod legjobb tudásod szerint, a környezeted reakcióiból, (azokéból akiknek adsz a véleményére!), tudni fogod jó úton és jó irányba haladsz-e.

2011. szept. 28. 09:27
 2/3 anonim ***** válasza:

23/F vagyok és ugyanígy (azzal a különbséggel hogy én még most is irtózom a gyerek gondolatától is - talán azért mert ilyen fiatalon még félek elkötelezni magam).

"Ezt érzi valahogy az ember, érzi a lelke mélyén hogy nem viselkedik felnőtt ember módjára."

Ezt akkor érzi az ember ha pl. 22 évesen esetleg még mindig úgy táncol ahogy a szülei fütyülnek, mert "amíg az én kenyeremet eszed..." ha pedig megkérdőjelezi a szülei igazát akkor "hát így kell bánni anyáddal/apáddal azok után hogy mindent feláldoztunk érted?" (nem te kérted hogy feláldozzanak mindent érted). Az illető fiatal pedig ezután nem mer kiállni magáért olyan dolgokban sem amikben amúgy igaza lenne. Mert szerintem a felnőttség egyik biztos jele hogy nem hagyod érzelmileg zsarolni magad, látod a szüleid hibáit, hogy mi az amiben te úgy érzed ők nem adhatnak tanácsot mert az adott témában a tapasztalat szerint ők se jobbak nálad és ha mégis meg akarnák mondani a frankót ebben akkor udvariasan de határozottan meg tudod mondani nekik hogy "ne haragudjatok de majd olyantól kérek tanácsot aki tényleg ért hozzá". Persze hogy az ember nem érzi felnőttnek magát ha otthon mindig azt válaszolja válogatás nélkül mindenre hogy "igen anya, jól van anya, tudom anya".

És persze a felelősségvállalás. Hogy ha az illető mond vagy tesz valamit de nem vállalja a felelősséget érte, nem vállalja a várható jó vagy rossz következményeket akkor megint csak nem felnőtt. Mert a felnőttség (főleg a gyerekvállalás) ahogy elnézem iszonyatosan nagy felelősséggel jár.

2011. szept. 28. 09:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Valóban, nem életkortól függ, hogy ki mikor "érik be". Függ a családi helyzettől is, nekem például már tizenévesen el kellett mennem dolgozni, így a munkahelyen hamar felnőtt gondolkodású ember lettem. Ismerek sok veled egykorú srácot, többek között az unokatesóm, azt hiszik magukról, hogy már felnőttek, el vannak a maguk kis világában és folyamatosan baromságokat csinálnak és sokat okoskodnak. Az jó, ha te felismered magadban, hogy még nem nőtt be a fejed lágya, nem is kell erőltetni és nagyfiúnak látszani, ha nem vagy az. Ez jön magától, az élet hozza. Egyáltalán nem ciki, én 14 évesen még gyereknek érezem magam, manapság meg a 14 éves lányok már a szexről irkálnak a GyK-n. Na, az ciki.
2011. szept. 28. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!