Szerintetek: Németország vagy Olaszország? (bővebben lent)
16/f vagyok. Egy dologban biztos vagyok. Ahogy elvégeztem a gimnáziumot, szeretnék külföldön élni, mert ezt a magyar helyzetet nem tartom túl jónak.
Olasz kéttannyelvű tagozatra járok, nagyon szeretem a nyelvet, kultúrát, az országot, szerintem egész Olaszország varázslatos. :)
De Németországgal kapcsolatban is hasonlóan vagyok. Bár az csak a második nyelvem, így az olaszt jobban beszélem, de Németország legalább annyira tetszik.
Az egyik országban ez, a másikban az.
Tetszik, hogy Olaszországban ilyen fontos szerepet játszik a tenger, a gasztronómia, az életfelfogás, a hangulatos mediterrán városok, de viszont a városok nem éppen a legbiztonságosabbak.
Éppen ez tetszik viszont Németországban, hogy ott nagyon ügyelnek a tisztaságra, (úgy tudom a fizetések is jobbak), a környezet gyönyörű zöld, viszont hidegebb van, és a németeket kissé furcsának tartják...
Tudom, van még időm, de azért mégis. Mit tanácsoltok ezzel kapcsolatban?
Szerintem Németország.
Én már vagy ötször jártam az olaszoknál, de nagyon nem kedvelem. :S Maguk az emberek is elég antipatikus (nekem túl tolakodóak), az egész olasz mentalitás nekem nem jön be.
Sajnos a németeknél még nem voltam, de már elég régóta ki szeretnék menni. :)
Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:15
h*lye vagy te... most miért hazaáruló az aki jobb életet akar. Én nekem is ez a tervem, de ez nem azt jelenti, hogy a szülőhazám valaha is elfelejteném, és soha sem térnék vissza abba az országba, ahol felnevelkedtem. Mert hát legyen akármilyen ez mégis a miénk.
A kérdésre válaszolva:
Nekem személyesen Németország van a terveim között (angol nehezebben megy, olaszul meg csak annyit tudok, hogy io sono :D) Az iskolával tavaly lehetett menni Rómába és tegnap 20:40 véleményével értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!