Diákigazolványra melyik lakcímet kell megadni?
Figyelt kérdés
Tehát én X városban lakok, és Y-ba járok iskolába. A rokonunknál vagyunk bejelentve ÁLLANDÓ LAKCÍMRE. Ő Y-on lakik. Ahhoz a címhez azonban semmi közöm. Kéne csináltatnom diákot, azonban a buszon hogyan igazoljam, hogy X-en lakok, és azért van bérletem? a diákigazolványra a TARTÓZKODÁSI HELYET kell "ráirattatni", nemde ? azért kérdem, mert nem vagyok benne biztos. köszönöm a válaszokat!2011. szept. 14. 21:05
1/3 anonim válasza:
A hivatalos lakcímet kell. Nappalis vagy? Mert ha igen, akkor nem kell semmit igazolnod a buszon, kedvezményed van országszerte és kész.
2/3 anonim válasza:
Mivel buszon is igazolnod kell magad, és ez a busz Y város belterületén közlekedik, így egyértelmű, hogy az Y város egyik iskolája van feltüntetve a kártyádon, mert csak így tudod igazolni, hogy jogosult vagy a tanulói bérletre.
Az teljesen mellékes, hogy hol laksz, mert az ellenőrt az érdekli, hogy abban a városban tanulsz e, ahol igazoltat, vagy sem.
3/3 anonim válasza:
Az első válaszolót cáfolom, mert nekem a régi diákomon az előző sulim neve volt, abban a városban, ahol laktam, és amikor főiskolára mentem, a kalauz számon kérte tőle, hogy mi jogon vásárolhatok tanulói bérletet egy másik városba, ahol nem tanulok. Nem büntetett meg, mert gyakori kis hiba. Iskolalátogatási igazolás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!