Mi a válasz a találós kérdésre?
Ha van egy ember aki azt mondja magáról, hogy 1582. október 10-én született, és attól a naptól kezdve 40 évig egy kolostorban nevelték apácák akkor tuti hogy hazudik.
*találd ki hogy miért tuti hogy hazudik!
Segítsetek válaszolni egy találós kérdésre különben elveszítek egy fogdást
1582 ben a legtöbb katolikus országban életbe lépett a gregoriánus naptárreform, amely szerint 1582. október 4-ét közvetlenül 1582. október 15-e követte ergó nem születhetett október 10.én
Joki
Mert XIII. Gergely papa, ebben az evben, oktober honapbol az elso 10 napot torolte. Vagyis 1582-ben az oktober honao 14-tol kezdodott. (ha jol tudom). De abban biztos vagyok, hogy nem szulethetett 10-en mivel nem megtortentnek nyilvanitottak ezt a 10 napot a tortenelemben
Remelem tudtam segiteni.
A fogadás az volt hogy ha kitalálom akkor kérhetek az illetőtöl bármit cserébe, de ha nem akkor ő tőlem :)
És mondanom se kell, hogy én lány vagyok íg tudhatott volna tőlem cikis dolgokat kérni :)
De hála nektek én kérhetek tőle!
Esetleg ötletek, hogy mit kérjek tőle? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!