Miért sírnak az emberek?
Síráskor termelődnek olyan hormonok,amik elviszik,szó szerint kimosnak bizonyos anyagokat (persze nem teljesen),és így megkönnyebbül az ember. ÉS azt se érzed,hogy valamit kiadtál magadból,és könnyebb?
Lehet,hogy már túl sokat sírtál :(
Igen, elvileg megkönnyebbül az ember, de szerintem én már immunis lettem.
Talán veled is ez van.
A sírás egyrészt katarktikus hatású. Segíti a tudati folyamatokat, csökkenti a stresszt.
A legfontosabb tulajdonsága mégis az, hogy kifejezi a belső érzelmi állapotot mások felé. Van egy csomó ilyen "mechanizmus" az emberben. Ezekre jellemző hogy tudatosan nehéz kontrollálni. Pl: mikor valaki zavarban van elpirul az arca.
A természet bölcs, "tudja" hogy mennyire fontos az igazság. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy azok az egyedek, akiken jobban tükrőződött a belső érzelmi állapotuk nagyobb eséllyel maradtak életben. Talán empátia a csoport részéről, stb.
Gondoljunk csak az elpirulásra. Ha egy lány elpirul egy srác előtt valamilyen helyzetben, az rögtön tudja hogy bejön neki: szal máris lehet szaporodi. És ezek a gének fennmaradnak.
Ha egy lány elpirul egy srác előtt valamilyen helyzetben, az rögtön tudja hogy bejön neki: szal máris lehet szaporodni.
Ez most komoly? "Máris lehet szaporodni?" :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!