Horogkeresztért büntetnek? SÜRGŐS
16 évesen én is utáltam mind a cigányokat, mind a zsidókat.
Előbbit egy koszos, kultúrálatlan és dologtalan csürhének tartottam, másikat pedig alattomos tolvajnak, akik egy múltbéli (értsd: holokauszt) tragédiájukat igyekeznek minél jobban elnagyolni és minél nagyobb hasznot szedni rajta.
És különben is: A zsidók butítják a népet. Ömlesztik a pocsék, művészetnek nevezett szemetüket, és gyűlölnek mindent, ami magyar.
Ez nem is csoda, hiszen sok ilyent láttam:
Aztán meghallottam Mága hegedűszólóját, Erdős Pál, Neumann János és még sok másik derék, magyar és külföldi zsidó ember munkásságát. (A költőik közül Faludy-t említeném csak.)
Ma már tudom, hogy nem azok a cigányok és a zsidók, akiket a tévében meg az újságban látni.
A zsidók jórésze ugyan olyan ember, mint mi. Ugyan úgy szereti a hazáját és a felebarátait. Csak sajnos van egy szűk réteg, akik túl sokat szerepelnek a médiában és ezzel (szerintem szándékosan) gerjesztik az antiszemitizmust.
A cigányokról is árnyalódott a véleményem. Nagyon sok dolgos ember van közöttük.
A céltalan, egész rasszok iránti gyűlölet nem vezet semmi jóra.
Kedves kérdező: Azt javaslom, ismerd meg, hogy kik a hazád igazi ellenségei. Sajnos, a világ nem olyan fekete és fehér, ahogy 16 éves korában látja az ember.
Jó lenne, ha lenne egy egyértelmű ellenségkép, de nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!