Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lányok! Mit gondoltok az...

Lányok! Mit gondoltok az Attila névről?

Figyelt kérdés
Milyen jellemet hordoz magában?
2011. aug. 30. 19:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem szépítek mert egy boldog párkapcsolatban élek és éppen babát várok.

Igen komolyan kíváncsi voltam az emberek véleményére de a tiédre már nem vagyok.

2011. aug. 30. 20:07
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Ismertem egy Attilát, autista volt. De különben tetszik a név
2011. aug. 31. 09:57
 13/15 anonim válasza:
30%
Egyetértek az első hozzászólóval! Az én összes Attila ismerősöm is degenerált:D
2012. jan. 11. 13:49
 14/15 anonim válasza:

Gondolom, a baba már megszületett s mindannyian jó egészségben vagytok. Az első pár hónap nehéz, de megéri. Nekünk három is van már. Erik, Ildi és Attila.

Valamikor –nem is oly régen - nem volt családnév. Azt modták, Álmos fia Árpád. Példa erre Apafi –> Apa-fi(a). A gyerek nevét viszont úgy választották, hogy az valamilyen jó tulajdonságokra emlékeztessen, hogy a gyerek azokhoz a tulajdonságokhoz igazodva nőjön fel. A gyerek értette a neve jelentését, a másik gyerekek nevét is és így együtt értelmes, jó tulajdonságokat fejlesztettek ki. Ezért volt – és lenne ma is! – fontos a névnap, mert akkor különösen megemlékeztek a név jelentéséről.

Attila a világ egyik legszebb neve.

Víz nélkül nincsen Élet. Víz nélkül nincsen Étel. Víz nélkül nincsen Ital.

Ital, Étel, Élet. Itil, Etel, Etil, Atil. A Volga folyó neve Etil volt. A Magyarok Etelköz-ben (Atelkuzu) éltek, mielőtt visszatértek a Kárpátok közé. A Kazárok Volga menti fővárosát Itil-nek hívták.

A név jelentése: Életet-adó. Aki gondoskodik a társairól, a családjáról, népéről. Mint az életet adó folyóvíz. Ehez kellet a gyereknek felnőnie, megtanulnia az ezzel járó feladatokat, viselkedést, gondolkodásmódot mint szeretet, mások megbecsülése, felelősségérzet, döntéshozatali képesség és így tovább. Így tudott beleilleszkedni a körülötte lévő társadalomba, annak hasznos tagjává válni.

Ide tartozik az Ilona és Anna is. Ilona –> Elana –> Él-ana: Életet adó anya. Anna- > anya.

Az, hogy valaki fiúnak vagy lánynak születik, nem tőle függ. De az, hogy a lányból Asszony legyen, s a fiú Férfivá váljon, egy élet kemény munkája kell. Nem mindenkinek sikerül ...

Mi minden van egy névben, ugye? Ki kell ássuk műveltségünket az ezeréves romok alól.

Minden jót a gyereknek, anyukának s az apukának is!

2012. febr. 28. 05:15
 15/15 anonim válasza:
Nekem tetszik, a édesapámat és a bátyámat is Attilának hívják, illetve a szüzességem is egy Attila nevű férfival vesztettem el..Kifejezetten kedvelem ezt a nevet:D
2015. dec. 7. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!