Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehetséges álomban álmodni?

Lehetséges álomban álmodni?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem el gyakorolgatni a tudatos álmodást, és ott tartok, hogy már pöpecül emlékszem minden álmomra. Ma délutáni szunyókám alatt azt álmodtam, hogy egy vonaton voltam, ahol elaludtam, majd felkeltem és leszálltam. De emlékszem, hogy volt valami teljesen más az álmomban míg ott aludtam, viszont csak az érzés maradt meg. Lehetséges, hogy álmomban álmodtam? És ha igen, álmomban is tudatosan kell tudjak álmodni, hogy emlékezzek az álmon belüli álmomra? + Hányszor lehetséges akkor álmon belül álmodni?
2009. ápr. 15. 17:17
1 2
 11/12 Volumax válasza:
Szerintem igen, nálam már másodjára fordult elő hogy 4-szer ébredek fel az álmomban, és emlékszek is mindegyikre,azóta kezdett el érdekelni engem is ez a dolog.
2010. dec. 31. 02:03
 12/12 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem is most volt egy ilyen álmom. Volt, hogy elkezdtem komolyabban foglalkozni ezzel a tudatos álmodással, viszont akkor amikor akartam sose jöt össze, csak akkor amikor nem készültem fel rá. Mostanában vissza vissza tér az alkalom sőtt, 1x úgy feküdtem le aludni, hogy "na majd akkor mindjárt magamhoz fogok térni álomban és majd látom mit csinálok" és úgy is volt. Most viszont egy mélyebb szinten tértem magamhoz. Úgy éreztem legalábbis. Mikor magamhoz tértem, éreztem, hogy ez nem a totális valóság, hanem egy álom és figyeltem. Már nem emlékszem pontosan mi volt, viszont elkezdett könnyebb lenni a szemem azaz ébredeztem. Mikor kinyitottam a szememet, a szobában ébredtem, de nem tünt fel egy apró külömbség ezért azt hittem hogy teljesen felébredtem. Konkrétan, azthittem, hogy ébren vagyok már teljesen. Ezen a a szinten úgy közlekedtem, ahol éppen vagyok mintha mi sem történt volna, mintha teljesen a valóságban lennék. Mikor ebbpl felébredtem, olyan érzés volt, mintha a testemet újra magamra "veszem" mintha egy kabát lett volna amit magamra gombolok és akkor jöttem, rá, hogy ez mind az álmomban volt. Csodálatos ez az álmodás...

2014. aug. 27. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!