Az nagyon nagy gond, hogyha 17 (majdnem 18) évesen még gőzöm sincs róla, hogy mi szeretnék lenni?
Többminden érdekel, nics kedvenc tantárgyam(néha mindegyiket szeretem, néha egyiket sem). És még az a baj, hogy az irányt sem tudom, hogy reál humán, vagy természettudományi irány legyen, mert nem nagyon szeretem/értem a matekot(legalábbis részeit), és nem biztos hogy le tudnék emeltszinten érettségizni, a magyar is fárasztó, főleg az emelt érettségitől félnék.. a természettudománnyal meg az a baj, hogy a kémiához nagyon hülye vagyok..és abból biztos nem tudnék leérettségizni..
pedig mindenből 5 ös vagyok, első osztálytól 10. ig(azaz végig) kitűnő voltam mindenből..és ezért sem tudom mit válasszak:/
most kell majd faktokat felvenni, és így nem tudom, hogy mit kellene, hogy fogalmam sincs róla, hogy mi érdekel..
és már annyira stresszben vagyok folyton, mert úgy érzem végül kiválasztok valamit, ami abszolút nem érdekel, és később nem lesz lehetőségem áttérni arra a dologra, ami majd mondjuk később érdekel( mert remélem majd csak rájövök, hogy mi szeretnék lenni...)
milyen faktot vegyek fel, hogy még utána több irányban is gondolkozhassak?
17/L
Nem gond, ha nemtudod, hogy mi akarsz lenni. Én is így vagyok vele, pedig már 20éves vagyok. Mondjuk engem igazából túlsok minden érdekel:D
Szerintem csak abból érettségizz emelt szinten, amit tényleg nagyjából értesz, és szeretsz is. Pl. a matekot nem érted annyira, és nem is szereted, én a helyedben abból nem mennék emelt szintre. Bár ha jó tanuló vagy, akkor meg mehetsz belőle, meg másból is.
köszi:) amúgy régen jó voltam matekból, csak most nagyon utálom a tanárt, és így még csak ösztönzést sem ad, h tanuljak az órájára..:D
amúgy apa akarja a matek irányt..:S mert h a matekosok értelmesebbek:D pedig szerintem nem...
Ha a saját lábadra akarsz felnőttként állni, valamire akarod vinni, nem pedig hosszú évekig a szüleiden lógni, akkor sürgősen találd ki, hogy mi az, ami érdekel. Nézz utána, hogy milyen egyetemi szakokat érdemes elvégezni, és nézd meg, ahhoz az egyetemhez mit kell jobban tanulni. Így tudsz faktot is választani.
Ha hagyod magad sodródni az árral, mert "majd lesz valahogy", akkor elmehetsz majd mi minimálbérért alkalmazottként valahova, ha van diplomád, ha nincs.
Hozzátenném, hogy rohadt kényelmes ez az álláspont, majd akkor fogsz sírni, mikor családod lesz és a gyerekeknek nem tudod megvenni azt, amit szeretnél, mert a rezsi elviszi a pénzeteket.
Ha az első válaszoló sem találja ki nagyon gyorsan, akkor ugyanebbe fog belelépni és majd neki lesz a legnagyobb szája, hogy mekkora szar az élet, és a mindenkori kormány. Közben meg ő kényelmeskedte el az életét.
Rajta, én nem haragszom. Csak majd emlékezz vissza az itt leírtakra úgy 30 évesen, mikor még mindig nem értél el semmi érdemlegeset az életben, mert addig fontolgattál, hogy lemaradtál.
De ha megnyugtat, ez nem a te hibád. A szüleidnek kellene ebben megfelelő támogatást és iránymutatást adni. De ők is magukkal szúrnak ki, ha hagynak elfolyni téged, mert ott fogsz lógni a nyakukon és tőlük kérsz és vársz anyagi segítséget...
No, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!