Draug kérdése:
Beszélgetnél velem angolul?
Figyelt kérdés
Idén lett meg a középfokú nyelvvizsgám, és szeretném szintentartani a tudásom... vagy akár csak felmérni, hogyan tudok elbeszélgetni másokkal ezen a nyelven. De sajna a családban, baráti körben nincs senki, aki tudna ebben segíteni.2011. aug. 17. 20:41
11/14 anonim válasza:
megjegyzem, hogy a kérdezőnek már próbáltam segíteni... csak közben jöttél te és neked is válaszoltam.... egyébként szerintem mindannyiunknak jobb lenne ha segítenénk a kérdezőnek...
12/14 A kérdező kommentje:
Na, egymásnak ne ugorjatok itt, nem ér ennyit az egész...
Mellesleg mindkettőtöknek igaza van valamilyen szinten. Az utca embere, azaz a kevésbé művelt kategória valóban a szlengnyelvet használja inkább. És ők vannak többen, de ez mindenhol így van... viszont ahogy te, kedves 14 éves lány jól leírtad, a tanult, műveltebb emberek jóval választékosabban fejezik ki magukat, főleg egy idegennel szemben!
Amúgy én elküldtem neked egy privát mailt, azt nem kaptad meg?
2011. aug. 19. 20:43
13/14 anonim válasza:
"az utca embere azaz a kevésbé művelt ember" ezzel sem értenék teljesen egyet, én sok olyan tanárt és más értelmiségit ismerek aki egyáltalán nem művelt. és mi tartozik az általános műveltségbe? egyébként azt is tudni illik, hogy nem csak formális, hivatalos nyelvezet és szleng van az angolban. van köztes állapot is emberek. a kommentek túlnyomó része tényleg "tankönyvszagú' voltak. a 14 éves lány se a kérdésre válaszolt hanem egyből azt firtatta milyen vizsgája van. ez olyan mint az iwiw, ott is olyanok írják be a beszélt nyelv:angolt, akik valójában nem beszélik csak erőteljesen törik azt a kevés szót is amit ténylegesen tudnak.
14/14 anonim válasza:
óh, bocsika... nem néztem a leveleket, de látom, tényleg küldtél.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!