A szulok mert nem engedik a gyerekeket Facebookozni?
Ilyen szülőkről én még nem hallottam..:'D
Miért kéne eltiltani a gyereket?
Én 14 vagyok, sose tiltottak el, bár lehet, hogy akit eltiltanak az facebook-függő.
Szerintem azért, mert sokan túlzásba viszik. Ettől félnek a szülök is.
17/L
Szerintem nem csak a facebook lehet káros. mondom mint szülö aki sokat használja a gépet.
a fiatalok sajnos képesek olyan infokat kiadni magukról családról amit akár az egész világ is láthat. esetleg olyan képeket feltenni ami nem publikus.
habár gondolom azok a szülök akik elve meztelen képeket tesznek fel pl iwiw-re bébieikröl azoknak ez teljesen mindegy.
plussz minden olyan ember aki gyerekeknek/tiniknek árthat az a facebook-n fent van. álnéven feljelentkezik és pikk pakk megtudja a címet, iskolát stb... kicsikar olyan képeket amik nem publikusak.
azt hiszem a gyermek kellö felvilágosítása mellett és folyamatos figyelmeztetéssel ezt egy normál fiatalnak fel kell fognia és már is facebook-hat.
Nem a facebookkal van a bajuk, hanem azzal, hogy
1: mindenféle erotikus képeket töltögetnek fel magukról, erotikusnak semmiképpen nem mondható 11 éves lányok.
2: teljesen idegen emberek bejelölgetik őket, mire ők boldogan visszajelölnek, mert de jó! már 524 ismerősöm van, holott 32-ről tudja valójában, hogy ki is az. Lehet pedofil, lehet rosszakaró, bárki...
3: tapasztalatból tudom, hogy képesek órákon keresztül pötyögni a telefonjukon és posztolgatni, ahelyett, hogy megtanulnának beszélgetni (szájjal!) a körülöttük élő emberekkel
Szerintem ezek a legfőbb problémák. De ha mondjuk a szülő ezt elmagyarázná és megtanítaná kezelni a fb-t, akkor azért nem kéne eltiltani tőle a gyereket.
Még valami: Érdemes lenne megtanulnotok használni, hogyan kell egy zárt körben megosztani a posztjaitokat, mert amit a barátaidnak írsz, nem tartozik pl. a tanárodra, vagy a szomszéd nénire :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!