Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ki volt az a Bobby McGee?

Judimudi kérdése:

Ki volt az a Bobby McGee?

Figyelt kérdés
Semmit nem találtam róla neten sem, Janis Joplin könyvét is olvastam már, de ott sem írnak róla semmit, épp hogy csak a dalt megemlítik benne (Me and Bobby McGee), pedig nagyon érdekelne. Tud róla valaki valamit? Ki volt ő?
2011. aug. 15. 12:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Google első találat.

In the original version of the song, Bobby is a woman; Janis Joplin, who was a lover and a friend of Kristofferson's from the beginning of her career to her death, changed the sex and a few of the lyrics in her cover. Kristofferson states he did not write this song for her, but the song is associated with her. Especially, he has said, in the line, "Somewhere near Salinas, Lord, I let her slip away."[citation needed] In a conversation with director Monte Hellman called "Somewhere Near Salinas", available in the supplements to the Two-Lane Blacktop Criterion Collection DVD release (a film in which Kristofferson's version is used on the soundtrack), Kristofferson states that the film La Strada was an inspiration for the song and remarks on the irony of how a song inspired by a classic "road movie" should come to be used in another.

2011. aug. 15. 12:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen ezt már megtaláltam, csak sajnos nem tudok angolul, a fordító meg nagyon bénán fordítja le, de azért köszönöm :)
2011. aug. 15. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!