Törvényszerű, hogy 2 hasonló természetű ember utálja egymást?
Miért lenne?:) Szerintem hülyeség így általánosítgatni. Nekem van olyan nagyon közeli barátnőm, aki hasonló természetű mint én, meg van egy másik, aki inkább az ellentétem. Mindkettőjüket imádom:)
De ha belegondolok, van olyan hasonló és velem ellentétes ember is, akit ki nem állhatok.
Hülyeség azt mondani, hogy ezek meg ezek jól kijönnek, azok meg nem. Teljesen személyfüggő sztem:D
Szóval csak annyi a gondom, hogy olyan mintha találkoztam volna saját magammal. Én kedvelem az illetőt, de Ő utál engem.
Ezért kíváncsiskodtam.
De ha te kedveled, akkor nem lehet tv-szerű XD
Amúgy: nekem legjobb bnőm olyan, mint én :)
Jó neked.
Elviekben, akkor jól kijöttök egymással. Nagy lehet az egyetértés.
Máshogy van ez szerintem. Az idegesítő, azért "utál' valakit valaki, mert benne egy magában mélyen elnyomott dolgot lát megnyilvánulni. Ez az ún "árnyék személyiség" része - valami, amit magában elnyom, elfojtja, különböző okok miatt. És akkor egyszerre látja ezt- és az az "árnyék" ami utálkozik, mert jobban szeretné az ember , ha egyáltalán ez nem létezne.
Egy pl:nem eszem húst, mert a család szemlélete olyan, és megegyeztünk, és alkalmazkodom, racionálisan egyet is értek de természetem kivánná, és mikor meglátom, hogy más jóízűen tömi befelé - akkor nagyon ellenszenvesnek látom.
Szóval van ilyesmi. Lehet olvasni erről(is), ajánlom,
jó könyv: Gyökössy Endre: Magunkról magunknak
Kérdező: igen imádjuk egymást, bár ez akkor egyúttal egomán kicsit :D
Utolsó: akkor egyél, amikor a család nincs ott, ha nem látják, nem fáj, te meg nem utálkozol :)
00:32
Na, valami "hasonlóban" vagyok én is ezzel az illetővel.
Pontosabban beszélgettünk és én többször is ugyanazon az állásponton voltam, sőt még majdnemhogy ugyanúgy, ugyanazokkal a szavakkal mondtam el a sajátom.
Vagy csak simán megmondtam neki, hogy szerintem hasonlítunk...erre jött egy arrogáns válasz, hogy nem, nem hasonlítunk.
Holott tényleg tökre ugyanúgy vélekedtünk és viselkedtünk is. (olyan volt, mintha "olvasott volna a gondolataimban", mert többször is kimondta azt, amit én éppen akkor gondoltam)
Sőt! Ugyan azokkal a jelzőkkel is illettek mindkettőnket.
Tökre ugyanúgy jellemeztek le minket.(az én barátaim/családtagjaim engem illetve az övéi őt)
00:23vagyok.(00:32-csak példa volt,nem az én életemben valóságos. De enni együtt jó, és kell:).
Kérdező: pont ebben látszik, arról van szó, valami elnyomott dologgal nem akar szembenézni- ezért készül ki,ha azt mondod, hasonlítotok:) Ha majd megérik benne a helyzet, hogy ránézzen - magában, a természetében rejlő dolgokra - akkor az ellenszenv is elillan, megszűnik.
Ezért van, hogy akik mélyre jutnak az ön- és a világ megismerésben, bölcsek lesznek, és megértően, szeretetteljesen tekintenek a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!