Miért így ejtik az angolban?
Figyelt kérdés
Iskolában is, illetve több külföldi interjúban hallottam már, hogy gyakran ha mondanak valamit és előtte "a" névelő van, pl.: "I had a...", úgy ejtik, hogy "I had éj..." Tehát nem úgy, hogy "ö", hanem "éj". Viszont nem mindig ejtik így, mert az "ö" ejtés a gyakoribb. De miért ejtik éj-nek, az "a"-t? Tudom, hogy magát az "a" betűt éj-nek kell ejteni, de beszédben nem tudom, hogy miért úgy ejtik. Mikor lehet úgy ejteni vagy, hogy működik ez az egész?2011. aug. 9. 22:07
1/2 anonim válasza:
Szerintem ez csak olyan tájszólás mint a "postás" "póstás"
2/2 anonim válasza:
Ha azon van a hangsúly, akkor kell úgy ejteni. Ugyanez, amikor kihangsúlyozzák, hogy "az A dolog, ami...", akkor a "the"-t úgy ejtik, mintha csak magában ejtenénk, vagy magánhangzó előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!