Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tecóban az eladónak igaza...

Egerecske kérdése:

Tecóban az eladónak igaza volt vagy nem? (lent)

Figyelt kérdés
Vásároltam nyomtatóba tinta patront de sajnos nem azt vettem amire szükségem lett volna, iyg hát vásárlás után 2 nappal vissza vittem, h cseréljék ki de nem tették, azzal az ürüggyel, h ez fel van bontva és a gyártó nem veszi vissza. Tudom h 3 napig vissza lehet vinni a terméket, és ki kell cseréljék ha megvan a blokk, csak az a baj h azt nem tudom h a 3 napos cseregarancia érvényes e a nyomtatókba vásárolt tintapatronra is???? Vagy csak magára a nyomtatóra??,
2011. aug. 7. 22:38
 1/7 A kérdező kommentje:
A címet elírtam (Tescó lett volna)
2011. aug. 7. 22:39
 2/7 szamóca.. ***** válasza:
50%

úgy tudom csak akkor vesznek vissza ha az eredeti állapotában van, vagyis felhasználható, vagy ugye ha hibás.

ha tényleg felbontottad, ergo "tönkre tetted" de amúgy semmi baja akkor nem kötelesek vissza venni... ez olyan mintha vettél volna egy kiflit, megrágcsáltad volna, majd vissza vitted volna hogy nem kell bocsi...

2011. aug. 7. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:

A 3 napon belüli cseregarancia a hibás termékre vonatkozik, már pedig Te sem állítottad, hogy hibás.

A hibás terméket a gyártónak visszaküldik, az cseréli újra, nem bukik rajta az üzlet.

Felbontott terméket a gyártó nem vesz vissza, miért tenné, ő nem szállított hibás terméket.

Bontott terméket az üzlet nem tehet vissza az eladópolcra, mert például Te mit mondanál, ha bontottad akarnának Neked eladni? Egy-két keresetlen szót gondolom.

Így az üzlet bukja el a beszerzési árat, ez neki indokolatlan veszteség...

2011. aug. 7. 22:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok, de én azért bontottam fel mert használni szerettem volna, de amúgy azon kívül h ,kivan bontva semmi baja,, mindent vissza raktam a dobozba szépen, igaz beismerem h figyelhettem volna h mit veszek.
2011. aug. 7. 22:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Ok így már értem tehát csak a hibás termékre érvényes a 3 napos garancia, esetleg amit vettem megpróbálom eladni,cserélni.
2011. aug. 7. 22:51
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az infókat :)
2011. aug. 7. 22:54
 7/7 szamóca.. ***** válasza:
ez nem teljesen igaz, mert három napig nagyon sok áruház vállalja, hogy szimplán nem tetszés esetén is visszaveszi. de ezt nem ilyen használati cikkeknél, azaz nem felbontva. olyan termékek esetében, amelyet nyom nélkül vissza lehet csomagolni, esetleg, pl ruháknál (kiv fehérnemű) ha sértetlen. nem tudom pontosan mi a rendelkezés erről, és hogy a tescoban épp van-e ilyen "ha nem tetszik visszavesszük", de jogos volt hogy nem vették vissza.
2011. aug. 7. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!