Átvágott a legjobb barátom, segíteni akartam neki de így hogyan?
Nagyon bonyolult a dolog. Röviden próbálom összefoglalni. 14 éves korunk óta a legjobb barátok vagyunk.
1 éve nagyon nehéz időszakom volt, mikor rajta kívül mindenki más elfordult tőlem. Nem tettem senki ellen semmit, nem ezért, egyszerűen csak rosszul mértem fel kinek mennyit érek, és rossz emberekről gondoltam hogy majd számíthatok rájuk. Lassacskán talpra álltam, de sokminden megváltozott bennem. Már nem vagyok ugyanaz aki 1 éve voltam, mások az álmaim, más lett fontos mint régen, másra vágyom, más dolgok jelentik számomra a boldogságot mint régen. Ő is megváltozott, negatívan. 2 éve gondjai voltak egy lánnyal, pont az érettségi időszakban, emiatt nem tanult, rossz lett az érettségije, mégis bár épphogycsak de bekerült az egyetemre. De ott is csak lébecolt. Belecsöppent egy társaságba, akik kocsmázni vitték, szal bulizott csajozott állandóan, sulit hanyagolta. Közben jött egy lány, aki hitegeti 8 hónapja hogy elhagyja érte a pasiját. Persze nem,d e hitegeti, ő meg szenved. Félévkor nem lett mege egyetlen vizsgája sem, év végén szintén nem lett meg a kreditje, átrakták költségtérítésesre. Ezt nem tudja fizetni így vége az egyetemnek, szakmája nincs. De nem érdekli. Az én rendes, kedves, jólfésült, mindig ápolt, megbízható, jó tanuló barátomból egy piálós, depressziós, zsíros hajú, durva, "mindent leszarok" stílusú link alak lett.
Azt hiszem neki most jött el az a pont ami nekem 1 éve, hogy padlóra kerül és ettől a pofontól majd felnő, de nem úgy néz ki. Nem nagyon tudtunk személyesen találkozni mostanában, de msn-en beszéltünk heti 2-3 alkalommal, volt hogy többet is. Pár napja mondta msnen hogy vége az egyetemnek számára, de nem ez volt a legnagyobb baja, hanem hogy így nem láthatja azt a csajt. Nem tudom felfogni, teljes közönnyel mesélte, hogy kibukott az egyetemről, aztán elmesélte, hogy a lány nemrég elvetélt, de lehet megint terhes, mert megint nem védekeztek. Közben a pasija is megvan a lánynak, szal a barátom még mindig "csak" a szerető szerepében van. Most pedig még engem is átvágott, pedig eddig megbízható volt velem szemben mindig. Tegnap rámírt, hogy találkozni szeretne velem, beszélgetni stb, ráérnék-e másnap, írtam hogy persze mikor hol? Azt írta felhív másnap fél 4kor. Írtam hogy oké. Ma vártam rá, nem mentem direkt sehova, pedig lett volna programom, egész délután nem hívott. Nemhogy nem találkoztunk, de fel se hívott hogy izé nem tudok menni vagy valami, én meg vártam rá. Segítenék én, de így hogy? Amióta elkezdett csúsznia lejtőn folyamatosan próbálom észhez téríteni időről-időre leülünk beszélni, hogy ezt ne csinálja tovább, de nem használ, ha maga alatt van próbálom vigasztalni, de semmi nem történik, csinálja tovább a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket. Már nem bírom nézni ahogy tönkrevágja magát. Szarul esett, hogy ma mégcsak fel sem hívott, de ez lenne a legkevesebb, ha tudnám, hogy talpra fog állni. De eddig mikor úgy nézett ki ennél rosszabb nem lehet a helyzete, mindig rátette egy lapáttal. Mit csináljak, én már nem tudok mit tenni érte, próbáltam a lelkére beszélni de egyszerűen képtelenség, semmit nem ér. Hagyjam a fenébe hátha észhez tér egyszer magától is?
Én 20/L, Ő 20/F
Valami ilyesmit érzek én is,csak közben bűntudatom is van ha nem segítek neki. Ő mellettem állt mikor mindenki más hátat fordított. Ugyanakkor úgy érzem megtettem mindent, ennél többet nem tudok tenni hogy segítsek rajta. Ötletem sincs már, hogy hogyan tudnék. Egy, a helyzetet ismerő haverunk szerint én megtettem amit lehetett és nem kellene hogy bűntudatot érezzek. Ahogy ő fogalmazott, nem én lökdösöm bele ezekbe a hülyeségekbe, hanem ő saját magát, de még azt se akarja, hogy bárki kihúzza a kakiból.
Mindezek mellett rossz így látni őt. Tehetetlennek érzem magam és ezt utálom.
Ráerőltetni nem fogod tudni sem a barátságodat, sem az élete megoldását. Nagyon nehéz helyzetbe került mindenféle szempontból. Ilyen "padló" állapotban az embernek néha az is gáz, ha a régi, "normális" időszakából találkozik a régi barátokkal. Mindenki tudja, és nyilván el is mondja, hogy mekkora marhaságokat művel, csak éppen neki kellene ellene valamit tenni. Én azt hiszem az, hogy egy megbeszélt időpontban nem csörgött rád, csak a jéghegy csúcsa. Ha belegondolsz, neki most épp a totális kilátástalanság, egy zűrzavaros kapcsolat, és lehet, hogy egy gyerek is a napi gondjai közé tartozik...
Ha keres, és beszélgetni akar veled, tedd meg, de ne állj "haptákban" a kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!