15 éves küldhetek levelet a postán?
Levelet bárki küldhet postán.
Először is fogj egy borítékot, címezd meg PONTOSAN, (név, cím, irányítószám, írd rá a feladót is. A levelet és a pénzt tedd bele, de lehetőleg úgy, hogy a pénz ne látszódjon át a borítékon, mert félő, hogy valaki (netán a postás)felbontja. Fémpénzt én nem tennék bele, inkább papírpénzt. Jól ragaszd le a borítékot!
Bemégy a postára, benyújtod a levelet az ablakon, és fizetsz kb. 150 -200 Ft-ot, ott a postás tesz rá bélyeget, és a posta továbbítja neked a leveledet.Ennyi.
A helyes címzésről és a levélfeladási díjról bővebb tájékoztatást a www.posta.hu oldalon olvashatsz.
Édes Istenem!
Kérlek mondd, hogy nem komoly a kérdés!!!!
15 évesen nem tudod, hogy hogy kell feladni egy levelet????
Általános iskola másodikban már begyakoroltuk a boríték és levelezőlap címzést.
Jó ég!
Mire vagy kíváncsi, hogy hogy kell megcímezni egy borítékot?
A barátod címét tudod legalább, vagy azt, hogy hova kell ragasztani a bélyeget?
Meg kell íratni a levelet, összehajtani, középre betenni az 500 Ft-ot. Megcímezni a borítékot, bele tenni a küldeményt.
És elvinni a postára, a postán ajánlási szelvényt kitölteni, kifizetni azt a kb. 350 Ft-ot amiért kézbesítik.
Nagyjából ennyi.
Jaj, ne bántsátok már! Nem mindenki jár naponta a postára! Én is kb. 20 évesen voltam a postán belül, mert nem volt rá szükségem. Csekket, levelet, mindent a szüleim intéztek, nekem meg egyszerűen nem volt dolgom ott.
De persze nem paráztam akkorát, mert azért el tudtam képzelni, hogy hogyan működik a posta.
Ahhoz képest, ahogy kioktatjátok szegény 15 évest, azt egyikőtök sem tudja, hogy hiába az ajánlott levél, ha elveszik, kb. kitörölheti vele. Az ajánlott levelet ugyanis PÉNZÉRT kezdik el keresni, és nekem meg is mondták, hogy ne strapáljam magam, nem fogják megtalálni.
Tehát borítékban nem adunk fel pénz. Megvan ennek a módja, a kérdező bemegy a postára és megkérdezi. Vagy megnézi a posta honlapján.
Tudatlan,naív, akkor 73 éves,régi vágású,még a régi világban élő(jóléti gulyáskommunizmus,mindenkinek jusson mindennap mindig minden c. világban,a rendszerváltás előtt) nagymamám adott fel egyszer az akkor 70 éves testvérének borítékban 20.000 forintot,jól fel is tépték a postán a borítékot,és kiemelték belőle a pénzt.(azóta mindketten halottak)
Szóval nem ajánlom a mai világban a borítékos pénzküldést.Van ma már olyan hogy Western Union
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!