Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelképeznek a szemek...

Andrispapp97 kérdése:

Mit jelképeznek a szemek színei szerintetek?

Figyelt kérdés
Nekem a barnáról pl.megnyugvás,nyugodt természet,de olyan benyomást kelt amikor "villámlik" a barna szem akkor olyan dörgő, hatalmas, tompa hangú pajzs,egy ugyanilyen ütés.Értitek.Arra vok kíváncsi h nektek mi jut róluk eszetekbe.
2011. júl. 24. 22:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
a zöldről nekem a tiszta értelem:)1 kicsit a makacsság jut az eszembe.a kékről vagy a ridegség,vagy az éles ész(nem ugyanaz mint a zöldnél)és olyan átható
2011. júl. 25. 15:20
 12/14 anonim ***** válasza:
ja ezt énis láttam valahol, hogy a világos szeműeknek is barna a szemük igazából, csak egy fehéres hártya van pluszban a barna szemükön, ettől tűnik kéknek zöldnek vagy szürkének.. még mondta is az ember, ha értetlenkedünk hogy ez miért pont kék lesz, próbáljunk tejet önteni egy fekete asztalra, azis kékesnek fog tűnni. szóval persze nem komoly kérdés ez, illetve érdekes látni, hogy ki mit kapcsol össze szemszínekkel :)
2011. júl. 25. 15:26
 13/14 anonim ***** válasza:

AZ is érdekes megállapítás például(legalábbis számomra)...amit egy oldalon olvastam...

Kutatást végeztek, a szemüvegesek és a nem szemüvegeseknél, hogy vajon a szemek színe összefüggésben lehet e a gyakori látás rongálódásnak, hogy szemüvegesek lesznek az emberek

A kutatások során kiderült, hogy nagy mértékben a sötétebb szeműek, a barna szeműek tökéletesen látnak, a kék szeműeknek pedig nagy mértékben rossz a szemük.

Ezt pedig azzal magyarázták hogy a szín anyagok másak benne...hiszen ha belegondolunk a nap ellen is a bőrünkben lévő pingmentek sokasodásának hatására, lebarnulunk ami védelmet nyújt a nap ellen. Állítólag a barna szeműeknek valamilyen szinten védelmet nyújt a nap ellen a színanyaguk...és élesebben látnak...a kék illetve világosabb szemszínnel rendelkező embertársainknak pedig nem annyira ad védelmet a nap ellen..rosszabbul is látnak

Tehát a kutatás alapján a szemüvegesek nagy része a kék szeműekből kerülnek ki.

Számomra ez egy újdonság és érdekesség volt amikor erről olvastam. :)

2011. júl. 25. 15:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez tényleg érdekes, előző.

Viszont ma már olyan nagy a nap UV sugárzása a föld közelében is az ózonréteg elvékonyodása miatt, hogy minden embernek naptejet és az UV fényt 100%-osan szűrő napszemüveget javasolt használni, ha nem akar egészségkárosodást.

Tegyetek hát ti is így :)

2011. júl. 25. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!