Olyan személyt, aki kiskorú (7 éves) gyerekkel bemegy egy italboltba, és már ekkor ittas, miért szolgálják ki alkohollal?
Még ami fontos, hogy egy barátom is ott volt azon a helyen, aki kérte a kiszolgálót, hogy NE adjon alkoholt a már amúgy is ittas személynek, hiszen ott van vele a kiskorú gyerek is... de a kiszolgáló mégis kiszolgálta, kétszer is.
Tudom, hogy az ittas személy már nagykorú lévén, nem korlátozható.
DE a már ittas embert addig lehet kiszolgálni, amíg halálra nem issza magát?
Sajnos ilyen esetben az ittas felnőtt és a pultos is veszélyeztetik a kiskorút. Ittasan és gyerekkel kiszolgálni?
Ezért is ugorhat a munkahelye! A rendőrök szondáztathatnak? Ha jegyzőkönyvet vennének fel, az illetőt talán megbüntetné a gyámügy. (Szabálysértés?) Főleg, ha szülő, vagy épp rá volt bízva a gyerek.
Én tapasztaltam már hasonlót. Sajnos senki nem hívott rendőrt. Örültem, hogy megtaláltam a 2 éves gyereket részeg apukával este 11-kor! (Baráti rendezvényre indultak délután, aztán eltűntek - autóval!) A gyerek anyját agyon is csapták volna, ha feljelentést mer tenni. Sőt! Még ráfogják, hogy ő is veszélyeztette a gyereket, miért nem talált rájuk hamarabb?
:-( Sajnos ilyenek is vannak. A rendőrségtől mire lehetne számítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!