Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a legobjektívebb forrás?

Uzul kérdése:

Mi a legobjektívebb forrás?

Figyelt kérdés

Nem vagyok biztos benne, hogy egy állítás igaz vagy hamis.

Hogyan tudom, honnan tudom kideríteni?

2011. júl. 22. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Wikipédián általában elég pontos definíciók vannak, amúgy a gyakorikerdesek.hu-n :)
2011. júl. 22. 18:09
 2/6 A kérdező kommentje:
minden befolyás és cenzúra felett áll, teljesen hiteles, autentikus?
2011. júl. 22. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát, ha megnézed a tudományos cikkeket, általában pontosak. Amúgy én pl. több helyről szoktam venni az információkat, aztán eldöntöm, hogy kinek higgyek. Végső soron amúgy nem tudhatod semmiről sem, hogy mennyire pontos, mennyit változott az információ, mire eljutott hozzád. Meg aztán itt, ezen az oldalon is csupán más emberek *véleményét* kérdezheted meg, objektív választ ritkán kapsz.
2011. júl. 22. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:
De amúgy nagyon jó kérdés, majd ezen elgondolkodok még :)
2011. júl. 22. 19:41
 5/6 A kérdező kommentje:

a mai világban olyan sok az "állító"/"megmondó" ember aki csillogó szemmel hírdeti, hogy ezaztán, amitmost ő állít ez így van.

plussz egyre gyakoribb az ilyen enberek "szakszerű kiképzése" - gondolok itt a direktmarketing alapjaira... testbeszédtől elkezdve... az illető valódi információkkal nemis rendelkezik "csak" lenyomja a torkodon, hoszen ez a feladata/megélhetése...

-ilyenkor a kicsit agilisabbja hazamegy, előhúzza a netet aztán "tájékozódik". dehogyanis? holis?

2011. aug. 1. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Nincs tökéletes forrás, ezért minél több forrásból tájékozódsz, annál jobb.

Pl. egy az USA-val kapcsolatos hírt érdemes egy orosz forrásból is elolvasni, érdekes információkhoz juthatsz így hozzá.

Ha tudsz angolul, itt olvashatsz néhány hasznos tippet: [link]

2011. aug. 1. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!