Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondoltok: Németország...

Mit gondoltok: Németország vagy Franciaország?

Figyelt kérdés

Beszélek elég jól németül, franciául és olaszul.

Az első kettőnek szeretném olyan szinten hasznát venni, hogy a kettő közül valamelyik országban szeretném esetleg leélni az életemet...

Ha az eszemre hallgatok, akkor szerintem Berlin mellett döntök: úgy tudom, a németek jobban állnak gazdaságilag, és fővárosuk eléggé olcsó helynek mondható európai viszonylatban, főleg egyetemistaként. Vonz is az ország, szerintem csodálatos hely, kedves emberekkel, gyönyörű tájakkal, hangulatos kisvárosokkal, de... ott van mellette Franciaország...

ami azért tagadhatatlanul szebb ország és változatosabb. Hegyek, völgyek, tengerek, alföldek, csodálatos városok. És persze Párizs. Gyönyörű hely. És persze eszméletlenül drága, főleg egy egyetemistának... De mégis vonz. Nagyon is. A francia kultúra, az emberek (mert tény, hogy a németek kedvesek, de azért a franciák mégiscsak franciák!:)), de tényleg ez nehéz döntés...

Mit gondoltok?

Még csak 16 éves vagyok, de azért már hamarosan itt lesz az idő, hogy döntsek, hamarabb eljön mint gondolnám, és teljesen tanácstalan vagyok, mert mindkettő ország lenyűgöző.

2011. júl. 17. 21:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt csak is te magad tudod eldönteni. Én rühellem a franciákat. Ahányszor csak megfordultam ott mindig kellemetlen tapasztalatokkal gyarapodtam. Mocsok egy népség.

A németek sokkal befogadhatóbban magyar szemmel. Illetve ők is sokkal jobban befogadnak egy külföldit.

Most elkezdhetnék itt litániákat regélni Németország mellett ,de az semmit sem jelent szinte, mert az én véleményem erősen szubjektív.

A döntésedben fontos az is, hogy milyen hivatást választasz majd. Vannak amikkel tökéletesen el lehet lenni Mo.-on is, de van amellyel inkább odakint állnád meg a helyed. Érdemes azt mérlegelni, hogy mit szeretnél te csinálni és nem pedig azt , hogy melyikkel járnál jobban külföldön.

Egy csekély példa: Megtanulsz c1 vagy akár c2-es szinten Németül és Franciául is és netán az egyetemet is úgy választod, hogy valamely nyelvnek a bölcsészetét akkor semmi értelme kimenned külföldre, mert ott csak egy leszel a millióból, akinek nincs szakma a kezében, csak képes megértetni magát. Tehát e két nyelv perfekt ismeretével érdemesebb itthon maradni és tolmácsként valami neves nemzetközi cégnél elhelyezkedni (ez nagyon nehéz ám), de ha mégis siker koronázna akkor úgy ,hogy gyakorta ingázol ide-oda mégis Magyar országon egy komoly állást fogsz betölteni és nem lesznek anyagi nehézségeid sem.

2011. júl. 17. 22:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát igazából tanítani szeretnék majd, ami Magyarországon egyáltalán nem éri meg, én legalábbis nem szeretnék 90-100 ezer forintért dolgozni úgy, hogy szereztem egy diplomát. De igazából arra gondoltam, hogy Németországban esetleg franciát, mert az angol után ott az a legfontosabb, illetve a franciáknál olaszt, mert ott meg azt "tanulják" sokan... a tanítás a szenvedélyem, ez érdekel, de itthon egyáltalán nem becsülik meg ezt a szakmát
2011. júl. 17. 22:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy a franciák nem nagyon szeretik a külföldieket. Kissé maguknak való népség. Ha tanítani akarod valamelyik nyelvet egy másik országban, akkor viszont szerintem mindkettőt anyanyelvi szintre fejleszd. Hátrányod nem származhat belőle:) 16 éves vagy még mindkettő megtanulhatod. Menj el mindkét helyre pár hétre ha van lehetőséged, és próbáld ki addig melyik a szimpatikusabb:)
2011. júl. 18. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!