Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek már van...

Van itt olyan, akinek már van nyelvpiercingje?

Figyelt kérdés
Én is tervezem, hogy csináltatok... Azt szeretném megtudni, hogy utána feldagad a nyelv? Kb. hány napig? Mit lehet a seb gyógyulása idején enni/inni és mire kell odafigyelni? :)
2011. júl. 17. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a nyelv vérezzen a piercing behelyezése után. Súlyos vérzést a nyelvben található vérerek tömeges sérülése okozhat. Mivel ilyenkor a vért lenyeljük, a vérzés intenzitása általában ismeretlen. A következő szabályok betartása javasolt:

• Csökkentse a vérzés kockázatát azzal, hogy a nap hátralevő részében óránként szopogat jégkockát!

• A nyelv túlzott feldagadása veszélyes, megzavarhatja a nyelést és a légzést is!

• Minden 4 órában, illetve bármi elfogyasztása után végezzen sós vizes szájmosást, hogy elkerülje a fertőzések kockázatát! Ezt legkönnyebb úgy megtenni, ha egy pohár sós vízbe legalább 2 percre belemártjuk a piercingelt nyelvrészt.

• Amennyiben a nyelvpiercing körüli rész fájdalmas és a színe is megváltozik, az fertőzésre utal, így jobb, ha mielőbb orvoshoz fordul!

• Amennyiben a nyelv vérzik, egy tiszta gézlappal fejtsen ki nyomást rá fél órán át. Ha a vérzés nem akar elállni, keresse fel az orvosát!

2011. júl. 17. 21:03
 2/9 anonim válasza:
Nekem volt, de a barátomnak nem tetszett bizonyos helyzetekben:)
2011. júl. 17. 21:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Annak érdekében, hogy a nyelvpiercing ne okozzon fertőzést, nem szabad öblögetni semmilyen fertőtlenítő oldattal! Ezek ugyanis irritációt okozhatnak, illetve kifakíthatják a piercinget! Soha ne tisztítsa a piercinget hidrogén peroxiddal vagy alkohollal, mert ezek súlyos panaszokat okozhatnak! Csakis sós vízzel öblögessen!

• Piercing után a nyelv normális méretéhez képest duplájára dagad. Ez normális reakció, 3-4 nap múlva lelohad, ám a teljes gyógyuláshoz 6-8 hét is kell. Ez idő alatt kerülni kell a nyelv kézzel való érintését. Minden étkezés után öblögessen sós vízzel, és kerülje a csípős ételeket, melyek késleltetik a sebgyógyulást. Erre az időre le kell mondani az alkoholról, dohányzásról és a kávézásról is. Mindez ugyanis lassítja a regenerálódást!

• Amint a nyelv teljesen meggyógyult az öblögetések számát napi 2-re csökkenthető. Mivel általában hosszabb piercinget szoktak behelyezni, hogy legyen hely a nyelv megduzzadásához, ezt a teljes gyógyulás után kicserélhető. A teljes gyógyulás előtt nem ajánlott az ékszercsere!

• Sterilizálja az ékszert, amit használni szeretne! A nyelv a piercing helyén keményebbnek tűnhet, de ez is el fog múlni. Ha egy hónap múlva sem változik a helyzet, illetve ha a beavatkozás után egy héttel is fáj még, keresse fel az orvosát!

2011. júl. 17. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Könyörgöm annyi ilyen kérdés van,nem lett volna könyebb utána járni?!
2011. júl. 17. 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Tejterméket, alkoholt, kávét nem szabad fogyasztani, és cigizni sem szabad.
2011. júl. 17. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
2011. júl. 17. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:
2011. júl. 17. 21:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! :) Írhattok még. Egyébként nem, nem könnyebb keresgélni a válaszokat, nem volt kedvem. :D
2011. júl. 17. 21:16
 9/9 anonim válasza:
Mint már mondottam több helyen is... az élet egy nagy-nagy kockázat.. Mersz vagy nem mersz.. ennyi... Nem vagyok rá büszke, de aznap ahogy berakattam a piercinget,(kb.8 órával később) ittam alkoholt, cigiztem, tortát ettem, másnp pedig kávéztam és olyan jól esett a tejbegríz, mint még soha.. De ilyenkor a legjobb a tea és a leves... :)
2011. dec. 21. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!