Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kik és mi alapján határozták...

Kik és mi alapján határozták meg azt, hogy a munkáltató 9ft/km üzemanyag költséget térít? Kik változtathatnának ezen a dolgon?

Figyelt kérdés
15 évesen találkoztam először ezzel a jelenséggel, most 10 évvel később amikor munkát keresek ismét találkozom a dologgal de ez az ár azóta sem változott, amit az üzem anyag áráról nem mondhatunk el. Az hatványozódik.
2011. júl. 15. 03:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem valamit elnéztél!

A 9 Ft az a km-enként adómentesen elszámolható "kopáspénz".

A teljes üzemanyag költség változó, jelenleg nekem (200 ccm-es autóra) 46 Ft körül fizet a cég.

A költségtérítés függ az üzemanyag fajtától, a motor méretétől, és a NAV által kiadott a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagártól.

Nekem ez így jön ki (9,5 liter/100 az elszámolható 2000-es benzines autóra):

(387x9,5)/100+9=45,765-> 46 Ft/Km

Az üzemanyag árak itt találhatóak:

[link]

2011. júl. 15. 06:26
 2/8 anonim ***** válasza:
A fentiek csak akkor számítanak, ha nem akarsz számlákkal bíbelődni!
2011. júl. 15. 06:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Érdekes...A munkahelyemen 9HUF/km- fizetnek!Keresek közben másik állást és ott is 9HUF/km-t fizetnek.15km ről járok be általában 5400ft ot kapok hó elején az üzem anyag térítésre...akkor ez hogy is van???
2011. júl. 17. 00:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a választ, felettébb hasznos volt!
2011. júl. 17. 00:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Akár mennyit érdeklődöm de Tolna megyében nem divat, az üzemanyagot téríteni, 9ft/km ennyit kapsz és kész. Ez lehet egy legalja gyár vagy egy milliárdokat termelő cég mindenhol a kemény 9 ft-al számolnak km-enként, többet sehol.
2011. aug. 20. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocs, de ezek szerint én néztem el!

:)

Te a munkábajárásról beszélsz ugye?

Mert én nem csak bejárásra, hanem munkára is használom a saját autómat, és a munkával kapcsolatos utazásra kapom a negyvenvalahány (üzemanyagár függvényében változő)forintot kilóméterenként!

2011. aug. 20. 18:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Munkábajárásnál örülj minden forintnak, mert felénk (Budapest környéke) még a bérletet se akarják kifizetni, nem hogy benzinpénzt!

Fogjatok össze 3-4-en kollégák, és dobjátok össze a 9 forintokat, aztán sorban szedd össze őket reggelente, akkor talán jobban kijöttök az összegből.

2011. aug. 20. 18:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, csak a bejárásra gondoltam, a munkavégzéshez nem kell üzemanyag(max nekem a kaja)

de így a kérdésem továbbra is fennáll...

2011. szept. 3. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!