Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Hogyan lehetséges, hogy egy levél "elveszik" a postán?

Figyelt kérdés
Egy hónapja (június 12-én) adtak fel nekem egy levelet Japánból, amennyire tudom se ajánlott, se elsőbbségi nem volt, és még mindig nem érkezett meg. Ma bent voltam a postán és azt mondták, ilyenkor semmit nem lehet csinálni, mert még nyoma sincsen. De ez hogy lehetséges? És miért van az hogy a magyar posta ilyeneket megenged? Komolyan semmit nem tudok csinálni? Nem csomag volt, tehát nem egy nagy durranás, de eszmei értéke van annak a levélnek...
2011. júl. 11. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok lehetőség van. Az is lehet, hogy beesett egy szekrény mögé, de az is lehet, hogy azt hitte valaki, hogy valami értékes van benne, és ellopta. Ez a két szélsőség között pedig van még néhány lehetőség. Ha nem volt semmilyen módon könyvelve a küldemény (ajánlott, csomag), akkor maximum beírhatsz a vásárlók könyvébe, de mivel bizonyítékod nincs, lezárják annyival, hogy alaptalan.

manju

2011. júl. 11. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Miből gondolod,hogy a Magyar Posta a hibás?

Fel sem merül,hogy át sem ért a határon?

Valóban nem tudnak semmit csinálni,mert nincs a levélnek azonosítója,nem regisztrált küldemény,ugyan mi alapján tudnák bárhol is keresni.

Okok lehetnek például,a teljesség igénye nélkül:

A japán posta elkeverhette a hivatalban,útközben,a feldolgozóban,a repülőtéren.Még úton van,és meg fogod kapni.Dekkolhat akár Ferihegyen,akár az Orczy téren,ha valami elvámolnivaló van benne.Rossz ember sajnos még a postánál is dolgozik,lehet,hogy egyszerűen kézen-közön tűnt el,bármelyik oldalon.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2011. júl. 11. 15:07
 3/9 anonim válasza:
Nem kell annak a levélnek Japánból jönni,hogy elvesszen.Én jártam így már sima belföldi levéllel is,aztán valahonnan "Kitudjafalváról"jött meg fél év után,megjárva vagy 3-4 helyet is.Ezzel sajna nincs mit tenni.Egy pici címhiba is elég,hogy egy levél napokat körözzön az országba.
2011. júl. 11. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, igen én is jártam már így belföldi levéllel is, ezért feltételezem, hogy Magyarországon bénázták el...

Utolsó: neked még szerencséd volt, legalább megérkezett.

2011. júl. 11. 15:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Én meg csak külföldi levéllel jártam így.Ott is emberek dolgoznak a postán,nem pedig robotok,akik sohasem hibáznak.
2011. júl. 11. 15:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen de legalább ha később észreveszik az asztal alatt vagy nem tudom hol, akkor elküldhetnék. Még mindig jobb ha késve érkezik, mintha meg se érkezik.
2011. júl. 11. 18:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha később megtalálják az asztal alatt,akkor hidd el,hogy megkapod.
2011. júl. 11. 18:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát nagyon boldog lennék. =) Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 11. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:
szép számú anyázásokat szedett össze már a magyar királyi posta a fórumokon, pl. a homáron is volt már rengeteg poszt erről. az elosztókban gyakorlatilag tolvajhordák fosztogatnak, jóformán háborítatlanul. de valamiért a vezetésnek ez megfelel.
2011. júl. 11. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!