Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Énekhang javítása (visszaszerz...

Énekhang javítása (visszaszerzése? )? Hogyan? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Kiskoromban (alsó tagozat) irtó jól énekeltem, versenyeket nyertem, mertem énekelni.. de egy versenyen volt egy dolog, ami teljesen elvette a kedvemet az énekléstől (most nem taglalnám, hogy mi volt az, az a lényeg hgoy nagyon megsértődtem és nem akartam az iskolát tovább képviselni versenyeken. Nem a hangommal volt kapcsolatos a dolog...) abban az iskolában. 5.-ben iskolát váltottam (nem ezért, más miatt), itt jelentkezni akartam az iskolakórusba, de a tanár azt mondta hogy még 1 év, mert a hangom borzalmas... ez méginkább elvette a kedvemet (igazából azért mondta - gondolom - mert a lánya énekes és az unokája is és hát mi vagyok én azokhoz képest, ők több versenyt nyertek stb. pedig nem is mondtam hogy nyertem énekversenyeket) és azóta nem énekeltem... énekórákon sem... akkor is csak tátogtam.. és hát így most szeretnék énekelni (társaságban pl nagyon rossszul érzem magam ha énekelni kell mert borzalmas a hangom), de nem tudom hogy hozhatom vissza a régi hangom... Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett!

Előre is köszönöm a segítséget!

2011. júl. 8. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdj el énektanárhoz járni. Keress egy olyat, akit szimpatikusnak találsz és ezeket nyugodtan elmondhatod neki is és segíteni fog neked "kinyílni".
2011. júl. 9. 02:30
 2/5 A kérdező kommentje:
igen, ezt elfelejtettem... nagyon szégyellek most mások előtt énekelni, akár énektanár, akár nem... :S tudom, hülyeség, de egyszerűen nem bírok már mások előtt énekelni.... lehet hogy az a két megjegyzés nagyon nagy hatással volt erre a területre a lelkemben... úgyhogy azért is nem... de köszönöm a választ!
2011. júl. 9. 14:18
 3/5 Đodóó válasza:
Nem tudom aktuális-e még de nézd végig ezeket a videókat és gyakorold ami bennük van.. Nekem segítettek ;) 15/L https://www.youtube.com/watch?v=S_t_BycydWw
2016. júl. 3. 18:06
 4/5 Hubcsa válasza:
Szia. :) Talán egy kicsit későre írok, de...ha volt hangod akkor még mindig benned van a tehetség mert az ugye nem veszthető el, ami nagyon valószínű, az hogy mikor kamaszkorba léptél elkezdett a hangod mutálódni és ebből kifolyólag van akinek a hallása is romlik, ha nem fejlesztik, edzik. Valószínű, hogy veled is ez a probléma, rossz a zenei hallásod de meg van a jó hangszíned csak nem tudod irányítani, mert nem hallod mikor hamis és mikor nem.( velem is ez a probléma, csak nem ilyen súlyos). Remélem segítettem. :)
2017. márc. 5. 12:55
 5/5 Hubcsa válasza:
Ja, és járj szolfézsra. :)
2017. márc. 5. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!