Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a jó könyv titka?

M@x kérdése:

Mi a jó könyv titka?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 12:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha az érdekel, hogy hogy írhatsz te könyvet, akkor most elmondom. De ha jó könyvet keresel, akkor abban nem tudok segíteni. Csak ha mondasz egy témakört.

(Én most 13 éves vagyok, fél éve írok egy könyvet, fantasy sztori. Olyan, mint általában ezek a mangák és animék, amiket adni szoktak, de van benne egy kis Harry Potter is. Vannak olyanok, akik szeretnek más könyvekből mintázni, mint pl. én, de a fontos az, hogy saját ötleteid is legyenek. Körül kell nézni, ki kell alakítani egy saját világot, saját szereplőkkel, mindegyiknek meg kell hogy legyen a külseje, a stílusa, az egyénisége. Érdemes sok szereplőt megcsinálni, különleges nevekkel, de ha másmilyenről van szó, akkor elég csak párat. Érdemes hozzá vázlatot készíteni, felírni a fontosabb adatokat, a szereplők nevét, hogy ne felejtsd el őket. Pl. én már vagy 14 oldalas vázlatot készítettem erről a sztoriról, minden szereplőt leírtam, a történet lényegét és a fontosabb elemeket, de van, aki ösztönösen ír, improvizál. Én speciel szeretek rajzolni, és le is szoktam festeni az összes szereplőt, sőt, még szinkronhangot is választok hozzá a kedvenceim közül, így sokkal könnyebb elképzelni az adott szituációt. De ez csak az én stílusom, nem tudom, hogy te hogy szoktad, én csak lehetőségeket mondok, amikkel megkönnyítheted a dolgodat. Érdemes még előre kitervelni az emberek sorsát, mert akkor rögtön az elején ahhoz tudsz majd igazodni. Viszont egyáltalán nem kell kitalálni előre mindent, csak a legvégét. :D röviden ennyi, ha kell még valami, csak írj!

2011. júl. 8. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!