Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudsz-e olyan magyar szót...

Tudsz-e olyan magyar szót mondani amiből nem tudom logikusan lekövetkeztetni, hogy abból szóból ered, amit én választok?

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 14:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

haramia?

vagy nem értem, magyarszónak kell lennié, vagy magyar kölcsönszónak?

2011. júl. 3. 14:44
 2/17 A kérdező kommentje:
Haramia nem magyar szó (utánanéztem arab) Egyszerű magyar szavakra gondoltam, mindennapos szavakra.
2011. júl. 3. 14:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
kutya
2011. júl. 3. 15:02
 4/17 A kérdező kommentje:
A kutya a kutat szóból ered. Mivel a kutyának tökéletes a szaglása, kezdetben az ember azért tartotta, hogy zsákmány, nyom után kutasson, az erdőben és segítse a vadászatot.
2011. júl. 3. 15:15
 5/17 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel:

A macska a makacs szóból ered, régen az ősemberek nemigen találkoztak kisebb macskafélékkel, legtöbbször vadmacskákkal, akiket nem lehetett a saját szokásaiktól elválasztani, például ha egy másik ragadozó miatt veszélybe kerültek, nem mentek el az eredeti helyükről, makacsul ott maradtak, nem voltak hajlandóak a veszély elől elmenekülni.

2011. júl. 3. 15:37
 6/17 A kérdező kommentje:
Pontosan! Illetve valószínűleg!
2011. júl. 3. 15:39
 7/17 JLlompi ***** válasza:
40%
a szilvásbukta a schimán tól ered mert a yutubra rakta föl és ööööö...... szílvásbuktát mert azt szeretem
2011. júl. 3. 15:40
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Sőt!

A lámpa a "lám" szóból ered, ami a "lássam" ige régebbi változata. A sötétben nem láttak, a lámpa pedig fényt adott, így már láttak, ezért az eleje a "lám". A "pa" végződés utólag került hozzá, amikor már kapcsolóval tudták a fényt létrehozni, a kapcsoló kattogó hangjából ered.

2011. júl. 3. 15:41
 9/17 A kérdező kommentje:

Akkor játszunk! Kérdezek megválaszolod, és fordítva.

2011. júl. 3. 15:42
 10/17 A kérdező kommentje:

összetettszó túl könnyű: szilva+bukta= szilvásbukta

A buktát egyébként a bakterek fogyasztották kis unaloműző sütiként először így régen úgy hívták még a gőzmozdony megjelenése szilvásbakter.

2011. júl. 3. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!