Mit tehetek ha a főnököm ordít velem ok nélkül?
Kifizettetheti velem a lejárt szav. Idős árukat?
Figyelt kérdés
Egy üzletlánc pénztárosa vagyok és az üzletvezető egyfolytában ordít a csapattal ok nélkül az eladótérben, a vevők füle hallatán.Kicsit megalázó számomra mert faluban van a bolt és ugyebár mindenki ismer mindenkit... Ilyenkor nem sért valami jogszabályt? (pl. emberi méltósághoz való jogot)
A másik kérdésem meg az lenne, hogy az üzletvezetőnek jogában áll kifizettetni velünk a lejárt szavatosságú árukat? Hozzá teszem, hogy kb 1 hónapja a lejárata előtt bevisszük leakcióztatni, ha nem fogy a motyó akkor újabb árengedményt kap a termék és ha lejárata után csomó marad akkor nekünk kell kifizetni. Ma például azért ordított velem mert nem voltam hajlandó kifizetni a motyót.(és azzal fenyegetőzött hogy levonja a kaja jegyemből)
Léteznek ezzel kapcsolatban jogszabályok?
Előre is köszi a válaszokat
2011. jún. 24. 15:33
1/5 anonim válasza:
Termeszetesen, nem ordibalhat veletek, es nem nem fizetetheti ki veletek a lejart arut sem.
2011. jún. 24. 15:44
2/5 A kérdező kommentje:
és nem létezik valami jogszabály erre?
2011. jún. 24. 16:08
3/5 anonim válasza:
Velem olyan fordult elő h. gyakorlati helyemen kifizettette velem a főnök asszony azt az árut amit véletlenül leejtettem és eltört. Ami meg áru elszakadt azt meg kellett ragasztani. Am merrefelé laksz? Nekem meg olyan kérdésem van h. nálatok a szalámi bőrkét leszedik vevő kérése nélkül illetve vevő kérésére vagy bőrkésen adják?
2011. jún. 26. 17:22
4/5 A kérdező kommentje:
automatikusan leszedjük a bőrkét a vevő kérése nélkül.
2011. jún. 27. 19:18
5/5 anonim válasza:
Nos lelkemből szóltál :) Nagyon helyes. Sok helyen sajnos nem teszik meg,van h. vevő kérésére sem,de van olyan is ahol fel vannak háborodva h. a vevő kéri h. szedjék le a bőrkét,merth. ez sztük nem vendéglő. :O És akk. leszeletelik bőrkésen a szalámit majd egyesével szaláminként leszedik a bőrkét és nem nejlon kesztyűbe dolgoznak hanem puszta kézzel...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!